torstai 1. elokuuta 2013

#37 Esteitä Minnillä

Moi! Saatte nyt ihan kunnon postauksen pitkästä aikaa, kun minulla on nyt kunnolla aikaakin sellainen kirjoittaa.

Tänään siis hypäsin Minnillä ja Ninja hyppäsi samalla Jennyllä. Aluksi tein ihan normaalin verkan, eli käynnissä ensin pitkillä ohjilla uraa pitkin, jonka jälkeen ohjat käteen ja vähän taivuttelua. Sitten suunnan vaihto ja ravissa taivutteluja, jonka jälkeen istuin harjoitusraviin, jossa yritin saada Minniä vähän rentoutumaan. Sitten taas suunnan vaihto ja parisen laukan nostoa, jonka jälkeen siirryin hyppäämään pientä ristikkoa.




Kun oltiin tultu muutaman kerran ristiko pystytettiin toiselle sivulle toinen ristikko. Hypättiin ensin yllä olevan kuvanssa oleva este ja sen jälkeen ristikko toiselta sivulta. Se kun oltiin hypätti parikertaa niin, että Minni hyppäsi ne kivasti, niin laitettiin harkkoeste pystyksi (60cm) ja toiselle sivulle sarja, jonka välissä oli ongelmia, koska oli kaksi hevosta, joilla oli ihan erilainen laukka. Päädyttiin siten 9m väliin eli minni tais mennä sen kahdella. Ensimäinen este sarjalla oli n. 55cm pysty ja toinen este oli n.60cm pysty. Kun välit oli saatu kuntoon meni hypyt siihen ihan mukavasti. 


Sitten otettiin toiselta sivulta sarja pois ja laitettiin sinne ihan yksittäinen pyöty, joka laitettiin ensin vissiin 75cm ja sitten nostettiin 85cm

tää ei oo se 85cm
Sitten ruettiin nostamaan sitä pystyä ja se oli max. n.105cm ja minun uusi ennätys. Entinen oli 83cm :D

Videokooste tulee sitten huomenna. Loppuun kuvia sekalaisessa järjestyksessä. Videot ja kuvat (c) Sara Kainulainen. DON´T COPYRING
En tippunu :D jatkettiin esteen jälkeen matkaa niin, että laukkasin hevosen kaulalla...
85cm. Tämäkin on otettu videolta, joten laatu... Pakko laittaa näitä ku ei oo mute paljoakaan muita kuvia.

Seuraavalla kerralla meni vähän paremmin. Mitä ootte mieltä mun istunnasta tällä esteellä?
100cm (videolta)








Mitä tykkäsitte? Kertokaa oma mielipide tästä postauksesta ja mun istunnasta esteillä :D

Petra

24 kommenttia:

  1. ja miks helvetissä tuolla lukee, että 'Sitten otettiin toiselta sivulta sara pois' mut hyvin hyppäsitte ja toi 85cm oli 95cm :D

    VastaaPoista
  2. Näyttäis paremmalta jos otat vähän käsiä alemmas eli ns.tukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on sanottu että kättä pitää kannatella, mut olin ite myös sitä mieltä et sitä tukea saa ottaa. Kiitos kommentista! :)

      Poista
  3. lol et osaa hyppää xdxdxdlol

    VastaaPoista
  4. Jos anonyymi sut laitettaisiin tonne minnin selkään hyppäämään noita esteitä, enpä usko että sä hirveen hyvin siellä olisin, nimittäis ei oo helpoimmasta päästä tuo hevonen :) -Sara, laitoin anonyyminä, koska puhelin ei antanu kirjautua sisään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varmaan joku Atte toikii... Ja ei yhestä kommentista tarvii kummiskaa isoo asiaa tehdä.

      Poista
  5. vielä parempi olis et ohjat ainaki kymmene senttiä lyhyemmäks, käsi on musta ihan hyvällä paikalla! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tolla hevosella jos ratsastaa yhtään tiukemmalla ohjalla ni siitä ei tule mitään. Toimii tolleen pitkällä ohjalla tosi hyvin! :)

      Poista
    2. Anteeksi kun puutun mut jos ei voi ratsastaa yhtään lyhyemmällä ohjalla niin miksi olympiat ja vielä ilman ketjua tai tukiremmiä? Ja miten käyttäytyy jos ratsastaa lyhyemmällä ohjalla? :)

      Poista
    3. sen takia ku oon niin laiska enkä jaksa vaihtaa kuolainta aina ku meen maastoon. eikä mitkään säännöt käske käyttämään olympian kanssa leukahihnaa. joskus ollu sekin mut menee noinkin ihan hyvi :P

      Poista
    4. toi edellinen on siis ton hevosen omistaja

      Poista
  6. Varo ettei käsi nouse myötäyksen aikana, vaan ns. Tue se kaulaa vasten. Istunta on hyvä, jalan paikka hyvä mutta avaa polvea enemmän. Tue hyvin sisäpohkeella, ja ratsasta pohkeella kohti tuntumaa. Älä myös päästä menemään pitkänä ennen estettä, vaan tee pieniä pidätteitä oikean paikan löytämiseksi. Kyllä siitä hyvä tulee kun vielä vähän treenaat!
    -Ratsastuksen ohjaajaksi opiskeleva

    VastaaPoista
  7. Kädet hiukan alemmas ja seiso paremmin jalustimilla esteeltä alastullessa, ettet tömähdä satulaan ja tosiaan kokoa hiukan laukkaa ettei tuu niin pitkänä esteelle :)

    VastaaPoista
  8. ei tuolla voi koota laukkaa kun sillä laukka muutenkin niin raakaa ja jos tuolla alkais nyt laukkaa kokoamaan se alkais säätää askelissa ja sit hyppy menis ihan plörinäks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja toi Ninja on siis ton hevosen omistaja

      Poista
    2. Jos laukka ei kestä ton enempää ratsastaa, pitäs kavalettia korkeampien esteiden hyppääminen jättää pois.. En käsitä, yleensä aikuisillä hevosenomistajilla on järki päässä, mutta kaippa siinäkin poikkeus vahvistaa säännön.

      ps. kannattaa tutustua siihen miten olympia toimii, vaikka heppa toimii harvinaisen epäreilu ja hidas kuolain hevosta kohtaan.

      Poista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)