keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Maneesilla

Diivan kanssa ollaan palailtu nyt viikon pituiselta syyslomalta takaisin treenin pariin. Maanantaina menimme kevyesti kentällä, joka oli todella märkä, mutta piti hyvin alla siitä huolimatta. Laukkaa en ottanut ollenkaan, sillä se on aika hankalaa tuossa kentällä. Ravi ja käynti sujui ihan ok, ei ollut mitään ihmeempää. Muisteltiin käynnissä taas vähän pohkeenväistöjä, nekin meni ihan ok, kunhan en itse alkanut tekemään liikaa.

Eilen tiistaina suunnattiin lähimaneesille. Tarkoitus oli mennä oikoreittiä pitkin, mutta lähdin sinne aivan väärästä kohtaa. Yhdessä kohtaa löysin traktorin jäljille, joita pitkin kuljin jonkin aikaa. Sitten lähdin toiseen suuntaan, jossa vastaan tuli hakkuualue, josta yritettiin päästä läpi. Maasto meni kuitenkin niin mutaiseksi, että siitä ei päässyt menemään. Lähdin takasin päin ja löydettiin takaisin polulle, jota pitkin kulkemalla päästiin ihan oikealle tielle, jonka varressa kyseinen tallikin on. Lähdin tietä kuitenkin ensin väärään suuntaan, kunnes laitoin mapsin päälle ja lähdettiin kävelemään toiseen suuntaan.



No maneesi sitten vihdoin löytyi. Diivaa jännitti jonkin verran ja ensin talutin ympäri maneesia ja kävimme joka nurkan läpi. Sitten nousinkin jo selkään ja neiti tuntui alka jännittyneeltä. Kävelin hetken vielä selästä, jonka jälkeen alettiin ravaamaan. Diivaa pelotti maneesin ovet. Kulkuovi oli auki, joten sieltä näkyi ulos ja toisessa päädyssä oleva ovi oli vähän erilainen kuin seinät, joten sehän saattaa vaikka syödä.. Ensikerralla voisi oven laittaa kiinni. Jatkettiin sitten keskiympyrällä, jotta pääsemme jotain tekemään. Tein ihan käynti-ravi siirtymiä ja temmonmuutoksia ja laukkaa otin molempiin suuntiin.

Diiva liikkui todella hyvin eteen ja meni muutenkin todella kivasti. Laukatessa en meinannut tunnistaa laukkaa oman hevoseni laukaksi, oli se niin tahdikasta ja keinuvaa verrattuna tuohon pienen kentän laukkaan, sillä siinä ei pysty edetä yhtään.

Nyt kun pääsemme käymään maneesilla ja luultavasti saan sinne tunnin pitäjiäkin, niin toivottavasti pääsemme taas paljon eteenpäin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)