maanantai 6. maaliskuuta 2017

Koulutreenit ulkokentällä

Viime viikon minä vietin talvilomaa kotona Puumalassa. Diiva jäi Savitaipaleelle, jossa sitä ratsasti parikertaa yksi tallilainen. Heillä oli mennyt kuulemma hyvin, vaikkakin kerran Diiva oli kokeillut, miten täti pysyy kyydissä ottaessaan ritolat. Diiva vietti kuitenkin 4pv loman ja huomasin sen kyllä varsin hyvin eilen ratsastaessani ulkokentällä. Vaikka se oli edellisenä päivänä liikkunut ja ollut suhteellisen järkevä vaikka vapaita oli ollut, niin kyllä se tiesi milloin minä olen selässä ja kenen kanssa voi yrittää pelleillä. Neiti on ollut siis vieraanvarainen (ehkä ihan hyvä vain..)

Eilen lähdettiin kotoa ajamaan Savitaipaleelle jo kahdeksan jälkeen aamulla, jolloin olimme perillä jo yhdentoista aikaan. Itse aloin purkamaan omia, sekä hevosen tavaroita mitä tuotiin mukana ja pikkusiskoni alkoi harjaamaan Diivaa. Karvaa lähti hevosesta ihan järkyttävät määrät, mutta ihan hyvä vain - pääsee eroon talviturkistaan, eikä tule enään niin kuuma liikutuksessakaan.

Alkuun otettiin Diivasta rakennekuva, jotta pystyttiin vertailla muutosta siihen kun se tuli minulle. Diiva näyttää kuvassa aivan eri hevoselle, kun siinä mikä on otettu minulle tullessani! Talviturkki hämää aavistuksen, mutta se on kasvattanut massaa ja saanut pyöreyttä lihaksiin, sekä ihan hevosen perusilme on muuttunut. Neiti näyttää jo ihan aikuiselle!


Tässä näkyy miten Diiva oli aluksi jännittynyt ja meni turhan lyhyellä kaulalla


Mutta kun rentous alkoi löytyä, valui niska myös ajoittain liiankin alas



Kuvauksien jälkeen hyppäsin satulaan ja neitihän oli oikein virkeällä päällä. Sanoin jo tallissa äidilleni Diivan vaikuttavan juuri sellaiselle, että tänään saatetaan mennä ja lujaa. Pitkään en kerennyt menemään, kun se yritti jo lähteä käsistä ja hyppiä pystyyn. Näissä tilanteissa käänsin sen aina itsensä ympäri, jolloin se ei pääse hyppäämään. Diiva tapaa tehdä nimittäin nii, että joko se pukittaa tai hyppää pystyyn paikallaan tai hyppää ilmaan, aivan kuten aijemmin julkaistussa videossa, jossa menemme Harjussa pellolla. Linkki siihen TÄSSÄ. Jollen väärin muista alla olevassa videossa näkyy myös.

Tässä oma asento jopa ihan hyvä, Diivakin kulkee kivasti tasapainossa tuntumalla

Aloin sitten tekemään ihan väistöjä suoralla uralla käynnissä, sekä keksien Diivalle tekemistä, jolloin se alkoi pikkuhiljaa kuuntelemaan. Nostin sitten ravin, jossa Diiva oli alkuun myöskin aika menossa, mutta alkoi pikkuhiljaa rauhottua. Koska jouduin alkuun pidätellä jonkin verran, Diiva oli melko jännittynyt ja meni todella lyhyellä kaulalla. Tein paljon taivutteluita ja suunnan muutoksia, jolloin Diiva alkoi pikkuhiljaa rentoutua ja alkoi tulemaan ihan hyvää pätkää. Ajoittain se jännittyi ja puri kuolaimeen, mutta luulen sen johtuvan vain liian vahvasta tuntumasta. Diiva tuntui kuitenkin sen verran virkeältä, että en uskaltanut hirveästi antaa tilaa. Kun Diiva alkoi tuntumaan ihan ok rauhalliselta, uskalsin itsekin antaa sille enemmän tilaa ja sain ratsastettua sitä jopa eteen ja tuntuma tuntui todella kivalle käteen.


Ratsastajan ilmekin kertoo miltä laukka tuntui selkään..:D

Pyrin saamaan Diivan taipumaan hyvin sisäpohkeen ympärille, sekä säilyttämään tasaisen tuntuman, mutta liikkuen myös reippaasti pohkeen edessä eteen. Loppua kohden Diiva alkoi olemaan jo todella kiva ratsastaa, Nostettiin sitten laukka, jossa Diiva meni vasempaan kierrokseen pari ihan super hyvää pätkää, itse sain vain istua hiljaa satulassa ja hevonen liikkui omalla moottorilla eteen säilyttäen kevyen tuntuman. Oikeeseen kierrokseen laukka oli taas ajoittain todella hankala, sekä Diiva alkoi todella paljon viskoa päätään, sillä tämä oli paljon vaikeampi suunta. Oikeassa laukassa Diiva lähtee helposti puremaan kuolaimeen kiinni ja punkemaan lapaa sisälle, joten laukkaan yleensä oikeaan ympyrällä pitäen aivan todella kevyen tuntuman ja huolehtien siitä, että Diiva kulkee lavoistaan suorana ja tasapainossa. Viimeinen ympyrä laukassa oli kuitenkin tosi kiva!

Kokonaisuutena Diiva oli todella kiva ratsastaa alkun pelleilyjen jälkeen. Loppuun vielä videota ratsastuksesta.

            

MUISTAKAA LINKITTÄÄ BLOGINNE MUKAAN LINKKAA BLOGISI -POSTAUKSEEN, JOHON PÄÄSET KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.

Petra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)