sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

#75 Tämän päivän heppailut

Tänään menin kahdentoista aikoihin Iskän kyydillä tallille. Heti ensimmäisenä nappasin hevosista parit kuvat ja vein Jennyn sisälle. Laitoin hepan valmiiksi ja lähdin pellolle.


Aluksi kävelin molempiin suuntiin pitkillä ohjilla, jonka jälkeen ohjat tuntumalle ja kevyttä ravia. Ravin jälkeen tein väistöjä uralla, parit molempiin suuntiin, joiden jälkeen nostin laukan ja laukkasin raipasta laukkaa parikierrosta molempiin suuntiin. Alkuverkkailun jälkeen tein taas väistöjä niin, että toisella sivulla tein uralle väistöt ja toisella sivulla uralla. Uralla väistöt meni ihan hyvin, mutta uralle väistöissä jäi takapää aina jälkeen.
Väistöjen jälkeen rupesin työstämään laukannostoja. Yritin siis saada vähän voimaa siihen, joka onnistui aikas hyvin, sillä sitä ollaan tehty tässä parinviikon sisällä parikertaa.

Ratsastin Jennyllä n. 30min aika tehokkaasti ja hikihän siinä tuli molemmille.

Jennyn ratsastuksen jälkeen tein tallihommat ja laitoin mutsille Elmerin valmiiksi. Tarkoituksena oli siis hypätä. Aluksi mutsi tuli puomeja molempiin suuntiin, jotka Elmeri tuli aika säheltäen ja vauhdikkaasti. Hyppäsin ite sitten vähän myöhemmin selkään, ku mutsi oli sitä mieltä, et mie osaan paremmin ton homman, että mun olisi ehkä parempi mennä. Elmeri meni tosi kivasti. Se oli aika herkkä ja kuunteli hyvin (se yleensä puksuttaa menemään, eikä paljoa kuuntele mitä ratsastaja pyytää). Tulin puomit pariin kertaan ja ne meni ihan hyvin.

kattokaa hevosta, älkää minua :D
Puomien jälkeen tultiin pitkällä "uralla" niin, että siinä oli kolmen metrin väleillä puomi-kavaletti-puomi-kavaletti-puomi. Aluksi puomit kolisi koko ajan, mutta loppua kohden parani kokoajan. Äiti nosti sitten viimeisen kavaletin kohdalle n. 40cm okserin ja otti edellisen kavaletin pois. Elmeri ei oikein edes viitsinnyt hypätä sitä kun se oli niin pieni :D Päätettiin sitten nostaa n. 60cm, jossa heppa jo vähän hyppäsikin, mutta oli ihan lälly. Ei viitsitty edtettä enää nostaa, ettei kerralla tule liikaa.

Elmerin oma tyyli :D
Olen aika tyytyväinen tämän päivän ratsastuksiin, vaikka oma istunta onkin aika järkyttävä (en kaipaa valituksia ja neuvoja siihen). Elmerillä ei ole hypätty vuoteen, joten siihen verrattuna meni tosi hyvin! Katsotaan jos käytäisiin vaikka jossain estekisoissa kesällä katsomassa, että miten pärjätään :D Jennykin meni tosi kivasti ja rennosti, joten tänään pystyi työskentelemään taas vähän enemmän harjoitus ravissa ja harjoitella siiinä istumista.

Heppa kiemurteli siihen malliin ennen estettä, että ei yhtään tietäny et millon se ponnistaa vai meneekö ohi, niin jäin sitten vähän jälkeen :/

Lähti vähäsen kaukaa, mutta nyt vähän paremmin  mukana :)

Kiinnostaisiko, että kirjottaisin postaukset Elmeristä ja jennystä, joissa kerron tarkemmin niistä. Ja ajattelin myös, että kertoisin minun ja Jennyn kehittymisestä tässä kahden vuoden aikana, kun se meillä on ollut. Ja Myday:tä voisin kuvata, jos vaan haluatte ja tietty saa ehdottaa muutakin! :)

Petra



4 kommenttia:

  1. Joo ehottomasti postaus missä kerrot Jennyn ja sun kehittymisestä! Elmeri hyppää aika kivan näkösesti vaikka vähän sählältä vaikuttaakin. Se sais käyttää paremmin selkää hypyssä. Mut treeniä vaan ja johonki pikkuluokkaan kisoihin! :)

    VastaaPoista
  2. Miuakin kiinostais tuommoset postaukset ! :) Ei muutaku raapustamaan jo ;) !

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)