sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Seuran koulumestaruus kilpailut.

                                   Älkää välittäkö bannerista. Gimp ei jostain syystä suostu laittamaan sitä                                läpinäkyvänä tänne. En jaksa alkaa nyt tappeleen sen kaa ko muutenkii meni pitkää sitä                                                                                                                                                     tehhessä!

Meillä oli viikonloppukisat Levälässä tänäviikonloppuna. Eilen oli estekisat ja tänään oli koulukisat. Kerron kuitenkin tänään koulukisoista, koska en ole saanut vielä esteradoista videota.

Koulukisat menin siis Lakulla. Oikealta nimeltään Pohjan Taikuri. Laku on pieni ja energinen suokkiruuna, josta tykkään tosipaljon! Treenillä siitä saa kyllä toosi hienon hevosen.

Rata meni tänäänkin melko vauhikkaasti. Rata meni kuitenkin paljon paremmin, kuin treeneissä. Siellä en voinut edes mennä harjoitusravia, koska laku nosti silloin laukan. Jos se nostaa itse kerran laukan, niin se yrittää sitä monta kertaa ja siinä on sitten kiva yrittää saada sitä ravaamaan. Verkassa ja radalla yritin pitää huolta siitä, että se ei nostele sitä laukkaa ilman lupaa. Verkassa nosti monestikkin, mutta radalla ei, koska tajusin verkassa että se nostaa laukkaa yleensä kun nostaa käynnistä ravin. Ennen rataa ravasin ympyrällä, ettei tarvii sitten radan alkaessa alkaa tapella jos se laukkaaki.




Rata meni yllättävän hyvin. Pelkäsin, että ei päästä rataa edes läpi. Katsojien mukaan rata oli kuitenkin ihan suht siistin näköistä. Prosentit oli 53.33%. Ihan jees meille, vaikka Jennyn kanssa oli viimevuonna prosentit yli 60. Ite olisin voinut ratsastaa superisti paremmin, mutta yritin kuitenkin.







Videota en saanut radasta, enkä nyt tällähetkellä saa kirjoitettua hirveesti tekstiä. Noh postaus kuitenkin :D

Laittakaa postaus ehdostuksia tulemaan!

6 kommenttia:

  1. Kerrotko miks hyppäät Elmerillä kun perusratsastuskaan sen hevosen kanssa ei ole kunnossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielen virkistykseks aina välillä. Ja mistä sä tiiät et mite meen sen kaa siileellä tällä hetkellä. Jos tarkotat etä se ei laukkaa, niin eihän sen tarvii laukata. Esteitä voi hypätä ihan samalla tavalla ravissa, kun laukassaki. Perus ratsastus on sen verran kunnossa, että en ite ainakaan nää mitään ongelmaa siinä, että hypätään! :)

      Poista
    2. Perusratsastus ei ole hevosella kunnolla jos ei laukka suju. Perusratsastukseen kuuluu edes kaikkien askellajien ylläpitäminen ja taipuminen. Vauhti ei korjaa taitoa, vaikka niin taidat luulla videoita päätellen. Videoissa huudat mm. "no nyt mennään kovaa!" ja kiitoravilla kohti estettä. Esteet tulisi suorittaa rauhallisessa ja hallittavassa temmossa, yleensä laukassa. Esteille ei ole asiaa jos laukka ei suju. Ja joo, esteitä voi hypätä ravissakin, mutta laukka on se oikea askellaji esteille.

      Ja anonyymille tossa alhaalla, eihän bloggaaja itsekkään kirjoita omalla nimellään, vaan "Ruusu Puska" nimimerkillä. Bloggaaja ei minua myöskään tunne, joten en näe järkeä kirjottaa omalla nimelläni.

      Poista
    3. Bloggaaja blogissa itsessään on profiilissa paljastanut kuka on ihan kuvan kera, nimimerkkiä käyttää vastauksissa. Mä olen samaa mieltä alimman anonyymilla kirjoittavan kanssa. Moni hevonen kyllästyy liikaan kouluvääntämiseen ja esteillä saadaan kenttä työskentelyyn enemmän mielenkiintoa. Olis mielenkiintoista tietää mistä olet keksinyt että laukka on se ainut ja oikea tapa lähestyä estettä? Itse monilla talleilla töitä tehneenä olen nähnyt ratsutettavia 4-6v PUOLIVERISIÄ joita ammattilaiset treenaa sileällä jo laukassa mutta tekevät välillä hevosen mielenkiinnon pysymisen takia myös töitä esteillä ravissa koska tämä on ratsuhommia aloittelevalle pollelle helpompi ja tasapainoisempi askellaji ja on näin varmempi esteelle tullessa. Siinä vaiheessa kun hevosella aletaan kisaamaan ja mennään isompia esteitä on rauhallinen ja hallittava tempo tärkeä jottei rymistellä esteestä läpi ja tämäkin rataesteillä tärkeämpää. maastoesteillä taas vauhti on paljon reippaampi ja hevosia pyydetään viellä lisäämään tempoa estettä lähestyssä. Ja myös näin ravipuolella paljon hommia tehneenä ei tämän elmerin ravi ole lähelläkään kiitoravia.. tietty jos vertaa johonkin tuntsariin näin vois ehkä sanoakkin mutta mutta... T.Ninja (edelleen en jaksanut kirjautua...)

      Poista
  2. esteratsastus kasvattaa luottamusta hevosen ja ratsastajan välillä ja tällätavalla hommat sujuu paremmin myös sileellä :) p.s. itse kunnioitaisin enemmän omalla nimellä kirjoitettuja kommentteja kuin anonyymilla.. t. Ninja (en jaksanu kirjautua googleen..)

    VastaaPoista
  3. Esteet kuuluvat joka hevosen peruskoulutukseen. Niiden tehtävä ei ole vain kehittää hevosen lahjakuutta hypyssä. Huomattavasti enemmän niiden tehtävä on estää hevosen liikutuksen monotoonisuutta.

    Kun hevosia on tarkoitus kokeilla esteillä, on tärkeää, että niiden kanto- ja työntövoimaa voidaan jo säädellä vaihdellen hevosen menettämättä tasapainoaan. Muuten estekokeilut eivät onnistu!

    Tällä kyseisellä hevosella näkemäni perusteella sen verran voimaa löytyy ettei esteillä mennä hevosen epämukavuus alueella. JA etteikö se siihen muka kykenisi.

    Eli ex-ravureilla ei ilmeisesti voi hypätä ollenkaan (varsinkaan näillä puska ex-ravureilla) kun niiden laukka laidastaan on aika kehnoa sileällä?

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)