sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pikku hyppelyt Jennyllä

Oon huomannu, että tänne tulee kirjoitettua vaan estepostauksia. Aina kun saan jonkun tallille mukaan, niin käytän sen hyödyksi ja hyppään. En siis vaan hyppää, vaan menen myös koulua ja maastossa. Itseasiassa hyppään ehkä kerraan kuukaudessa jos sitäkään.

Jenny on ollu nyt ihan super ratsastaa. Jos vertaa parikuukautta taaksepäin, niin ratsastettavuus ja kaikki on parantunu tosi hyvin. Yks tyttö joka käy meillä aina välillä ratsastamassa niin sano, että tää laukka on ihan erilainen ko sillo aikasemmin! Ja totta sen on, vaikka se laukka on vieläkin tosi matalaa, niin selkään se tuntuu nykyjään jo korkeemmalta ja paremmalta. Ulospäin en tiiä miltä näyttää kun ei ole ollut kuvaamassa tai en oo päässy näkee ko joku "osaavampi" menee sillä. Tarkotan osaavammalla jotain muuta kun Sinnaa tai aloittelijaa :)

Taas uudet housut :D pakko oli hankkia puskailuun uudet housut, kun sitten ei oo yhtään siistimpiä housuja.
Mutta nyt aiheeseen. Ollaan menossa 11 pv (en oo varma onko päivämäärä oikea) niin Jennyllä estekisoihin. Hyppään siellä 50cm verryttelynä ja sitte 70cm. Se 70 tuntuu ihan hito isolta hypätä Jennyllä! Tänään oli siis tarkoitus vähän treenailla sinne. Alotettiin verkkaamalla siirtymillä ja tempon vaihteluilla. Käynnistä raviin siirtymiset oli ihan ok ja samoin ravista laukkaan siirtymiset, mutta sitten ravista käyntiin siirtymiset ja laukasta raviin siirtymiset ei oikeen onnistunut. Siirtyminen kesti vaikka kuinka pitkään. Pitää siis alkaa treenaamaan siirtymiä enemmän niitä kun tulee muutenkin tehtyä vähän. Laukat nousi ravista ihan ruper hyvin. Vähän liikautin sisäpohjetta eteen ja tein pienen pidätteen, niin jo nous laukka.

Seuraavaksi sitten tultiin kasikkoa kavaleteilla. Ravissa se meni ok, mutta laukassa ei. Keskellä olevalla kavaletillahan pitää vaihtaa laukka, niin siitä ei tullut yhtään mitään. Kerran sain vaihdettua kunnolla ja kerran meni ristiin, mutta etupää sentään vaihtoi. Tässä siis toinen asia mitä pitää treenailla. Tämän tehtävän jälkeen otettiin hyppyjä suoralla uralla. Tultiin aluksi ihan ristikkona. Ne meni ihan hyvin. Ite saisin mennä enemmän mukaan esteille. Siinä kolmas asia mitä pitäis treenata. Nostettiin sitten n.65cm pystyks ja siinä huomattiin, että en nosta persettä pois penkistä. Elmerillä aina nostan, mutta Jennyllä en jostain syystä nosta. Siihen auttoi sitten kun lyhensin kaksi reikää jalustimia, mutta ei tarpeeksi nousuut ahteri kuitenkaan. . Tuli yksi kielto siksi, koska laitettiin sellasia kippoja sinne alle, niin Jenny pelkäs niitä. Yli oltais kyllä varmaan menty, mutta itelläni ei ollut pohje kiinni. Toisella lähestymisellä sitten pidin pohkeen kiinni ja huusin ennen estettä, että "kyllä mennään!" kun huomasin, että  Jenny selvästi epäröi.

Huomattiin hypätessä että jään esteen jälkeen silleen kasaan. Tätäkään ongelmaa ei ole muilla hevosilla, mutta jostain syystä Jennyllä on. Vaikka kuinka yritin pitää ryhdin esteen jälkeen, ei se onnistunu mitenkään. Pitää nyt hypätä ennen niitä kisoja vielä kerran rataa (jos pelto on kunnossa) niin pitää yrittää näihin ongelmiin kiinnittää huomiota.



jotain niin järkyttävää... 
Noh nyt saitte vihdoin ja viimein postausta kun menen Jennyllä! Seuraavaksi sitten yritän saada postausta kun meen koulua. Siinäkin kyllä saattaan mennä aikaa, kun ei ole täällä oikeestaan yhtään ihmistä kuka lähtis tallille kuvaamaan... mutsia lukuun ottamatta, joten toivottavasti saan sen joku päivä kuvaamaan!

Postaus toiveita laittakaa ihmeessä tulemaan, niin toteuttelen niitä mahdollisuuksien mukaan sillon kuin ei ole muuta aihetta postata. :)

Petra

2 kommenttia:

  1. Minnistä ei ole kuulunut pitkään aikaan? Onko Se kunnossa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minni asuu eritallilla kun Jenny tällä hetkellä. Se on kyllä ihan kunnossa ja käyn sillä välillä ratsastelee. :)

      Poista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)