lauantai 2. toukokuuta 2015

Istunta-analyysi



En oikeen osaa hirveästi mitään istunta-analyysiä tehdä, mutta päätin yrittää nyt jotain tähän laittaa. Tämä on siis Blogitallin viikon haaste, ja jos haluat osallistua tähän myös paina TÄSTÄ.

Omalla kohdallani istunta ei ole ollut koskaan hyvä tai sellainen, että olisin ollut eden jollain tavalla tyytyväinen. Jos jalka on ollut liian edessä, saan sen korjattua taakse, mutta se menee jo liian taakse. Näin käy todella usein. Luulen, että se johtuu ihan vain siitä, kun sitä jalkaa lähtee korjaamaan oikealle paikalle, se voi tuntua ehkä jopa jonkinverran epämukavalle ja siltä, että se jalka seilaa ihan oudossa paikassa. Pikkuhiljaa se lähtee valumaan sitten liikaa eteen tai taakse, kun se tuntuu siellä sitten samalta, kun tätä korjausprosessia alottaessa. Itse ei edes huomaakkaan kun se on jo mennyt yli. En todellakaan tiedä onko tämä lähelläkään totuutta, mutta itse luulisin asian näin olevan.

Istunta ei koskaan tule olemaan täydellinen, eli se on ihan kaikilla ikuisuusprojekti, Kun saat yhden jutun korjattua, on jo toinen ongelma kohta ja sen jälkeen taas seuraava.

Ongelmat omassa istunnassani




Kädet: Kädet tuntuvat olevan minulla ikuisuusprojekti! Ne makaavat liian alhaalla hevosen harjassa, jolloin käteen ei saa hyvää kulmaa. Nyt asia on alkanut onneksi pikkuhiljaa paranemaan, mutta vielä ei olla lähelläkään valmiutta. Toiinen ongelma on se kun nyrkit eivät pysy pystyssä. Tietysti sekin on aika vaiheata, kun kädet makaavat harjassa. Olen välillä aina ratsastanut raippa peukaloiden välissä, josta on ollut hurjasti apua! Elmeristä huomaa heti eron, kun käsi nousee ylös jolloin ohjastuntuma suuhun on suorempi ja kevyempi.



Jalat: Jalat ovat aina joko liian edessä tai liian takana. Estesatulassa ne valahtavat liian eteen helposti, vaikka niin tapahtuu myös välillä muulloinkin. Pohjetta käyttäessä pohje valahtaa aivan liian taakse. Tuntuu että tämä, onko jalka liian edessä vai liian takana vaihtelee todella nopeaan. Juuri äksen oli ongelma kun jalka meni liian taakse, nyt sen pitäisi taas mennä taaemmas. Kertokaa joku jonkilainen vinkki, miten tätä lähteä taas korjaamaan?



Ryhti: Ryhti on mennyt tosi huonoksi. Kuva ei kyllä ole parasta, mitä voisi olla, mutta tähän hätään en parempaa löytänyt. Istun selässä vinossa, takaistuinluilla, oikeakylki on lytyssä ja lapaluut ovat aivan irti toisistaan. Tässä on siis paljon paljon korjattavaa.

Kertokaa ihmessä kommenteissa ongelmista teidän istunnassanne!

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi ja hienoja kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Sinulla luki diivan ratsastus postauksessa että tasapainosi on hallinnassa eikä tämä voi olla syy diivan laukka kieltäytymiseen. Tässä taas kerrot kuinka istut vinossa ja ryhti huono. Vino istunta vaikuttaa suoraan hevoseen ja näin ollen hevosen tasapainoon ja omaan tasapainoosi. Joten toistan: etsi ihminen joka säälimättä laittaa sinut ratsastamaan oikeinpäin ja usko vain, se auttaa varmasti! :)

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)