torstai 23. huhtikuuta 2015

Ristolla isompia esteitä

Tetissä ollessani pääsin hyppäämään Ristolla. Hypättiin tällä kertaa rataa! Alkuverkassa tarkoituksena oli saada Ristoa vähän liikkelle, kun on vähän tahmea  ja eteenpäin ratsastettava eläin. Noh, en kyllä mitenkään kummallisesti sitä saanut liikkumaan, mutta ei se mitään. Tein nopean verkan, parikierrosta käyntiä molempiin suuntiin ja sitten vähän ravia ja laukkaa molempiin suuntiin.

Verkkahyppyjäp otettiin ristikolle. Siihen meni hypyt ihan jees. Risto oli vieläkin todella hidas ja tahmea, enkä meinannut kunnolla saada ratsastettua eteen. No sitten kun tähän hypyt sujui ihan hyvin, tultiin eri radan osia pätkissä. Sitten tultiin rata kokonaan. Alussa se oli ehkä 70cm ja siitä sitten pikkuhiljaa nosteltiin. Mitä korkeammaksi esteet nousivat, sitä reippaammaksi heppa muuttui.


Yhdessä vaiheessa alkoi kannukset aina kesken radan nousemaan liian ylös, kun jää satulavyön reunaan kiinni. Heitin ne sitten pois. Ne on luultavasti liian isot... Toinen ongelma oli se kun mun jalka heilui ihan tosi paljon. Pitää nyt oppia pitämään se rauhallisena omalla paikallaan. Ja sitten jos paikka tuli liian lähelle tai kauvas, niin jalka heilahti satulan eteen. Silloin aina iski pieni APUA paniikki. Onneksi en kuitenkaan kertaakaan onnistunut tippumaan, vaikka monta lähellä piti paikkaa oli. Paikat osuivat yleensä oikein hyvin, jollen alkanut liikaa järjestämään ja nyppimään suusta. Huomasin, että pitää vaan antaa sujua ja pitää käsi- ja jalka rauhallisena niin hyppy sujuu hyvin. Itseäni jännitti alussa ihan tosi paljon, koska koskaan en ole hypännyt näin isoa rataa, mutta pikkuhiljaa jännitys alkoi läähteä ja keskityin vaan ratsastamiseen ja rauhallisuuteen, jolloin alkoi hypytkin sujua paremmin.



 Videolta otettu kuva, joten laatuon.com
Videolta varmaan huomaatte, että paljon on epävarmuutta menossa, mutta johtuu siis aivan siitä, että nytten olen vasta pikkuhiljaa alkanut hypätä 70cm korkeampaa. Vähän varmuutta menoon, niin pystyn jo helposti sen 80cm menemään kisoissa, kun tälläiset 90-100cm radat jo menee just ja just.

Risto on kyllä niin mahtava opetus mestari, että! Tollaisella kun pääsisi useasti menemään, niin olisi kyllä niin mahtavaa! Risto on ehdottomasti uus suosikki! Vaikka on Tepi ja Elmeriki kyllä ihania, mutta Risto vaan opettaa niiiiin paljon!


100cm!
Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)