torstai 13. lokakuuta 2016

Oma nuori villi orini

Heipä hei! Tänään päästiin jo puoli kolmelta koulusta, joten sain aikaa postailuunkin. Illallakin olisi tosin ollut aikaa, mutta olin niin väsynyt, että kävin nukkumaan jo kahdeksan aikaan.

Eilen oli tarkoitus tehdä kunnon treeni. Menin sänkkärille, sillä siellä on hiukan enemmän tilaa kun kentällä. Laitoin Diivalle kuitenkin gramaanit, sillä maastossa ja sänkkärillä sitä ei oikeiin työnteko kiinnosta ja kun emme omista toimivaa matringaalia, toimivat ne niidenkin sijasta. Neitihän sitten järkyttyi erittäin paljon siitä, kun pellolla olikin jo toinen vieras hevonen. Onneksi olin laittanut gramaanit, sillä ilman niitä olisin luultavasti lentänyt selästä ja hevonen juossut suoraan toisen vieraan hevosen luokse. Diiva esitti hienot piffit ja paffit ja näytti myös kuinka hienosti etupää, sekä takapää oikein nouseekaan. Näin tässä vaiheessa järkevämmäksi nousta selästä pois ja taluttaa neitiä, jos se vähän rauhottuisi. Vieraan hevosen ratsastaja huutikin kauempaa, että voiko tulla lähemmäksi näyttäytymään, sillä molemmat hevoset tuntui olevan vähän vauhkona. Siinä Diiva potki etusilla ja näytti aivan orille kun se kaula kaarella pörhisteli. Kiipesin takaisini selkään, mutta ei siitä vieläkään mitään tullut. Hyppäsin takaisin alas ja käveltiin tallille.

Menin sitten kentällä ja heitin gramaanit pois. Tehtiin temponmuutoksia ja siirtymiä, sekä kulmaan ratsastusta. Näiden jälkeen otettiin laukat molempiin suuntiin. Nykyjään mahdutaan jo laukkaamaan tossa pienellä kentällä, sillä alussa ei siinä mahduttu menemään kun suorat. Oikea puoli tuntuu olevan Diivalle heikompi ja esimerkiksi vasen laukka nousee helposti myös oikeaan kierrokseen. Olisiko jollain vinkkejä, millä parantaa hevosen toispuoleisuutta? 

Diiva treenin jälkeen (puhelinkuva)

Ravi alkaa sujua jo ihan hyvin. Diiva tuntuu selkään rennolta ja se uskaltaa tukeutua kuolaimeen ja on päällä tosi rauhallinen. Tähän voi vaikuttaa uusi kuolain, joka on Sprengerin Dynamic RS, jota voin lämpimästi suositella herkkään suuhun! Laukka on kuitenkin vielä hankalaa, mutta toivottavasti päästään siinä edistymään, kun päästään käymään maneesilla. Vuokrasin nyt lähimaneesin 2kk.

Loppuun käveltiin pitkät käynnit, jonka jälkeen mentiin talliin ja heitin hevoselle Back On Trackin selänlämmittimen ja takasiin tallisuojat ja vielä loimen päälle. Itse kiiruhdin tässä välissä katsomaan maneesia ja käymään matkanvarrella olevassa kaupassa hakemassa kaverille ruokaa. Tämän jälkeen menin takaisin tallille, harjasin ja loimitin Diivan ja vein sen ulos. Hoidin kamat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)