torstai 23. helmikuuta 2017

Jussi Ahtiaisen kouluvalmennus

Hei taas täältä hevosten keskeltä! Päivät pyörii pitkälti tallissa pyöriessä ja aikaa kirjoitteluun ei oikein löydy. Päätin tänään liikuttaa hevosia myöhemmin ja istua tietokoneen ääreen. Blogiin olisi kirjoitettava pari postausta, yksi sähköposti pitäisi lähettää koululle, sekä pari koulutehtävää olisi saatava valmiiksi ja jäletettväv, jotta saisin kurssin suoritettua loppuun. Paljon riittää tekemistä siis, mutta koska on hevosista kyse, niin mitähän ei niiden eteen tekisi..:D

Diivan kanssa ollaan päästy treenaamaan nyt todenteolla. Tiistaina meillä oli Jussi Ahtiaisen kouluvalmennus, josta kerron tarkemmin tässä postauksessa. Eilen oltiin Karon koulutunnilla, josta en ole vielä varma kirjoitanko postausta. Ensiviikolla itse vietän hiihtolomaa kotona ja Diiva jää tänne muiden hoitoon ja liikutettavaksi, joka tuntuu minusta aivan kauheelta. Diivaa en ole jättänyt koskaan muiden liikutettavaksi ilman omaa valvontaani. Yhden  kerran kaverini liikutti sen Harjussa, kun itse lähdin jo keskiviikkona kotiin. Sitäkin kertaa itse panikoin jo jonkin verran, mutta vielä se, että jätän hevosen viikoksi. Mutta ehkä se selviää ja minäkin saan mielenrauhan, kun pääsen kuitenkin liikuttamaan omia hevosia kotona.

Mutta nyt itse asiaan, eli valmennukseen. Diiva oli todella reippaan ja kivan oloinen heti alkusta asti. Aloitettiin alkukäyntien jälkeen ravaamalla isoa ympyrää, jossa Jussi katsoi minkälaisia hevosia meillä on ja mitä lähdetään tekemään. Heti parin raviympyrän jälkeen Jussi huomasi jo meidän ongelman. Diiva siis liikkuu suhteellisen reippaasti eteen, mutta on todella pahasti pohkeen takana, joten lähdettiin tekemään ihan vain siirtymiä. Ensimmäisenä aloitettiin siirtymisen ratsastamalla uraa pitkin käynnissä ajatuksena, että joka toinen kirjainväli reipasta käntiä, josta takaisin normaaliin käyttiin, näiden välissä oli nähtävä selvä ero. Tässä kohtaa Diiva oli vielä aika paljon pohkeen takana, mutta lähti kuitenkin pikkuhiljaa korjaantumaan. Lähdettiin sitten vielä tekemään käynti-ravi siitymisiä, joista parin siirtymisen jälkeen Diiva alkoi olemaan jo tosi kivasti pohkeen edessä. Välillä huomasi ravisiirtymässä, että siirtymä pitkittyi, jos tein käyntisiirtymän liikaa ohjalla, jolloin Diiva helposti jännitti niskansa ja veti vähän kuolainta vasten. Diiva siirtyy todella hyvin käyntiin ihan pelkällä istunnalla, joten ratsastajan on vain muistettava olla todella kevyt kävellä. Tätä tehtiin molempiin suuntiin.


Siirtymien jälkeen lähdettiin tekemään voltteja pitkille sivuille. Tarkoitus oli kääntää kolme volttia ja pelkällä ulkopohkeella. Jussi painotti todella paljon sitä, että hevoselle kerrotaan kerran mitä ja miten tehdään, jota hevonen jatkaa, kunnes ratsastaja toisin sanoo. Eli ympyrällä pyrittiin käyttämään kääntävää apua mahdollisimman vähän. Diiva alkoi tämän tehtävän aikana olemaan ihan super! Se oli tosi tasainen kädelle ja tosi kivasti pohkeen edessä, mutta myös kertoi heti, jos tein liikaa kädellä. Tätä tehtiin myöskin molempiin suuntiin, jossa huomasin, että vasempaan kierrokseen tasapaino oli enemmän kadoksissa. Tosin laukka taas on helpompi vasemmalle, jännä juttu.. :D

Lopuksi mentiin vielä isolle keskiympyrälle ravissa, jossa pyrittiin ratsastamaan niin isoa ravia, kun hevosesta vain sai irti. Jos hevonen yritti luistaa töistä, eli hidastaa, ei käsketäkkään pohkeella eteen vaan nostetaan laukka. Kun laukasta siirtyi takaisin raviin pyrittiin ollemaan ihan todella kevyt kädellä ja antaa mahdollisuus ravata eteen. Tässä tehtävässä Diiva otti pari todella hyvää pätkää, mutta alkoi kuitenkin vähän väsähtää, sillä oli joutunut kuitenkin töihin kunnolla,

Kokonaisuudessaan valmennus oli todella onnistunut ja Diiva oli SUPER! Ollaan otettu niiin isoja harppauksia eteenpäin, että tässä ei voi olla kun tyytyväinen. Meillä on sujunut nyt niin hyvin, että millonkohan se epäonnikausi alkaa. Toivottavasti ei koskaan! :D (koputan puuta).

Voi kunpa saisin jotain materiaalia. Jos ei muuta niin laitan kameran maneesin laidalle kuvaamaan :D Nämä pelkät tekstipostaukset ovat varmasti todella tylsiä luettavia. Katsotaan jos saisin aikaiseksi kuvattua vaikka varustepostausta tai muuta :) Toivottavasti tästä tekstistä tuli jotenkin edes luettavaa, sillä ajatukset harhailivat jotenkin normaalia enemmän, eikä kirjoittaminen oikein sujunut.

Petra

2 kommenttia:

  1. Kuka/ketkä liikuttavat diivaa viikon aikana? :)

    VastaaPoista
  2. Ainoastaan minä tällä hetkellä. Lomilla joku tallilainen yleensä hoitaa liikutuksen :)

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)