maanantai 20. maaliskuuta 2017

Irtohypytystä

Viime viikon perjantaina suunnitelmissa oli lähteä kummini kanssa maastoon, mutta aamulla alkoikin ikävästi kauhea räntäsade. Päätimme sitten irtohypyttää hevosia, joka oli ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa.

Diiva on aika epävarma hypätä ja menee todella helposti esteiden ohi. Irtohypytys on varsinkin tälläisessä tilanteessa ja muutenkin todella hyvä! Hevonen saa hypätä ilman, että ratsastaja on häiritsemässä ja keikkumassa selässä, sekä varmuutta ja itseluottamusta saa helposti lisää.

Aloitin juoksuttamalla hetken liinassa, jossa Diiva oli todella laiska. Hetki hölkkäiltiin molempiiin suuntiin. Sitten lähdin jo taluttamaan kujalle, jossa oli alkuun ihan vain puomi-2,8m-ristikko-kaksilaukkaa (metrimäärää en muista)-puomikasa, jolla lähdettiin ottamaan verkkahyppyjä. Pikkuhiljaa lähdettiin sitten nostamaan puomikasasta ensin ihan 50cm estettä ja siitä okseriksi ja sitä sitten lähdettiin nostamaan maksimissaan 90cm asti.

Diiva hyppäsi kyllä todella fiksusti ja alkuun oli kyllä tosi innossaan, kun sai olla maneesissa irti. Juoksi toista pitkää sivua edestakaisin ja välillä ihan hirvitti, että milloin se menee nenälleen. Pystyssä ja ehjänä pysyi onneksi.. Diiva hyppäsi, kun vanha tekijä ja ulospäin näytti siltä, että tykkäsi tosi paljon! Aina hypyn jälkeen jäi pitkän sivun nurkkaan kiltisti odottamaan, että hänet otetaan kiinni ja mennään uudelleen. Tätä ei ole tarvinnut opettaa, vaan neiti ihan itse tekee näin ja on todella kätevä, kun ei tarvitse kenenkään olla pysäyttelemässä. On se neiti vaan ♥

Loppuun vielä vähän videota mitä saatiin hypyistä kuvattua.
             

Muista treeneistä sen verran, että viimeviikon Jussin jälkeen keskiviikkona käytiin maastossa maastakäsin kävelemässä ja torstaina Diiva vietti vapaata. Perjantaina tosiaan oli tämä irtohypytys ja lauantaina taas vapaa. Eilen sunnuntaina tulin takaisin, jolloin kummin kanssa muisteltiin vähän Jussin valmennuksen juttuja. Diiva ei ollut mikään kovin hyvä, mutta ei huonokaan. Tänään päätin mennä vielä sileällä, sillä eilisestä jäi sen verran huono maku suuhun ja Diiva oli todella vino. Se työnsi vasempaan kierrokseen lapaa sisälle ja päätä ulos, jota lähdin korjaamaan ihan keskihalkaisijalla ratsastamalla suoraan, sekä tekemässä pohkeenväistöjä, sekä avoa. Diiva tuntuikin loppuun ihan tosi hyvälle! Huomenna tehdään jotain kevyttä ja loppuvikosta olisi tarkoitus päästä hyppäämään, joko tunnille tai sitten itsenäisesti, mutta siitä on joka tapauksessa tulossa postausta!

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)