sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Paluu hevosen selkään

Joululoma tuli ja meni. Itselleni sitä kertyi jopa 3vk (josta tosin osa oli vähän "omalomaa", sillä en halunnut lähetä koululle vain pariksi päiväksi). Tällä hetkellä istun autossa matkalla takaisin kouluun.

Tiistaina lähdimme kaverini kanssa katsomassa Diivaa Orivedellä. Prinsessa näytti olevan oikein tyytyväinen paikkaan ja hyvillä mielillä sen sinne taas jätin. Hetken työskentelin Diivan kanssa kentällä ja se oli todella kivan tuntuinen ratsastaa, jonkin verran se oli pohkeen takana, mutta kentän kunnon vuoksi annetaan se anteeksi.Uusi satulakin tuli testattua ja oli kyllä hyvä hevoselle, kuin myös ratsastajalle. Matkaa oli tosiaan noin 4h suuntaansa, oli kyllä todella pitkä ja puuduttava matka- huhhuh, ei ihan heti uudelleen :D


Tällä viimeisellä lomaviikolla olen ollut taas töissä ja liikuttanut 3-4 hevosta päivässä. Oikein kivasti on hevoset menneet, varsinkin ensimmäisenä päivänä, jolloin paikat olivat vielä vetreet. Kävin itse illalla treenaamassa, josta paikat oli vähän jumissa, joka tietysti heti vaikuttaa ratsastamiseen. Liikutettavana on ollut 4v nf ori Ville, vanhempi nf tamma, joka ei ole pitkään aikaan liikkunut, sekä vanhat tutut sh tamma Tuuli ja pv Eve. Kenttä on ollut melko huono nyt viimisinä päivinä, joten aika pitkälti mentiin sen kunnon mukaan.

Kaikki hevoset ovat ollut nyt vähemmällä liikutuksella, joten ihan perusjuttuja treenattiin ja pidettiin treenit lyhyenä ja ytimekkäinä. Lunta oli kentällä tosiaan puoleen sääreen astil joten siinä on todella rankka mennä, Paljon siirtymisiä askellajien välillä ja sisällä, tavoitteena saada hevonen säilyttämään tasapaino, jonka kautta taas tulemaan kevyeksi kädelle. Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ole. Kaikkia hevosia sain melko kivaksi työskenneltyä.

sh tamma Tytin Aamutuuli tänään

Oli todella mukava huomata miten oma kunto on kasvanut työssäoppimisjakson jälkeen. Harjoitusraviakin jaksoi mennä vaikka kuinka pitkään, vaikka hevonen tarpoikin hangessa. Olen treenannut aktiivisesti nyt jonkin aikaa ja tälläinen tulos antaa vaan lisää motivaatiota jatkaa työtä. Kiinnostaisiko teitä kuulla havaiintoja ja omia vinkkejäni tähän liittyen?

Koulussa on tällä viikolla luvassa paljon ratsastusta, katsotaan jos saisin jotain koontia niistä tänne!

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)