maanantai 15. tammikuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 2

Uusi postaussarja, tai oikeastaan ensimmäinen laatuaan tänne blogiin. Nykyjään niin koulussa kun arkenakin paljon aikaa kuluu hevosen selässä ja olisi todella kehittävää, mutta kiva myös ihan vain muistoksi kirjoittaa vähän ylös mitä on tehnyt minkäkin hevosen kanssa. Lisäksi parinkin koulun kurssin suorittamiseen vaaditaan jonkin näköisen ratsastuspäiväkirjan kirjoittamista.

Tarkoituksena on siis kirjoittaa ratsastuspäiväkirjaa tänne blogin puolelle. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pitkin viikkoa täytän tekstipohjalle treeneistä, jonka teille aina sunnuntaina tai seuraavan viikon alussa jaan. Näin saadaan pidettyä homma ehkä suhteellisen mielenkiintoisena, sekä postausmäärä järkevänä.

Vaikka joka viikko tuleekin koonti viikon treeneistä, tarkoituksena olisi kuitenkin kirjoittaa myös ihan omia postauksia, varskinkin jos jotain erityistä on tapahtunut. Esimerkiksi valmennuksia yms. Tulevaisuudessa haaveena olisi kirjotella myös jonkinlaisia mielipide ja tietotekstejä, niiden kautta kun voi myös itse voi oppia uutta.

Nyt jos joskun teillä on mahdollista vaikuttaa miten haluaisitte, että tätä ratsastuspäiväkirjaa toteutetaan! 

Maanantai 8.1

- Kouluratsastus tunti koululla. Hevosena Jimmy, jolla suoritin myös pääsykokeet. Odotukset olivat todella matalat, sillä viime kerta ei Jimmyn kanssa mennyt kovin hyvin. Tunnin aiheena oli pohkeenväistöt ja suoruus. Jimmy oli heti alusta asti todella kiva ratsastaa, lukuunottamatta sen jäätävää ravia, jossa en osaa/jaksa istua vielä perusistunnassa. Väistöt oli todella helpot ja niistä saatiin paljon kehuja. Eniten kehitettävää on vielä omassa perusistunnassa, sekä keskivartalon lihaksissa. Huomasin nimittäin, että silloin kun oma keskivartalo alkaa pettää, eikä meinaa jaksaa enää työskennellä, ohjastuntuma alkoi olla vahvempi, sillä yritän siirtää automaattisesti istunnan tehtäviä kädelle. Kun taas pätkissä pääsen istumaan hevosen lähelle, saan ohjastuntuman pidettyä kevyenä, jolloin hevonenkin on kevyt edestä, kun se pääsee kulkemaan tasapainossa.

Ja hei älkää pelätkö, jatkossa tuskin tulee ihan näin paljon tekstiä - alku innostusta vain :D

Tiistai 9.1

- Koulutunnit koululla. Aamun tunnin piti meidän oma opettaja. Hevosena oli taas Jimmy, jonka kanssa jatkan näillä näkymin jonkin aikaa ja suoritan k.n.special näytön. Aiheena oli pysähdykset ja peruutukset, sekä laukkalävistäjät. Alkuun Jimmy oli todella jäykkä, mutta loppua kohden se vaih parani kokoajan. Loppuun alla oli niin kevyt ja kuuliainen hevonen, että jäi ihan todella hyvä mieli tunnista.
   Toinen tunti oli ohjausharjoitus, jossa jatkettiin samoja pysähdyksiä, sekä suoraan ratsastusta. Hevosena oli Lolita, jolla olen kerran mennyt aijemmin ja silloin meno oli aivan kamalaa. Nyt alun järkytyksen jälkeen Lolita olikin oikein mukava, vaikkakin vähän omalaatuinen hevonen. Antaa kivasti motivaatiota treenata lisää, kun huomaa treenin tuottavan tulosta.

Keskiviikko 10.1 

- Koulutunti Jimmyllä. Jatkettiin k.n juttuja. Alkuun Hevonen oli todella pitkä ja järkkä, mutta siirtymisillä ja taivutteluilla sain sen loppuun ihan todella hyväksi. Vastalaukat oli taas vähän hankalia, mutta niitä keretään hyvin treenata vielä ennen näyttöä. Ja tänään näyttöhevoseksi varmistui Jimmy :)

- Ohjausharjoitus. Menin taas Lolitalla ja aiheena siirtymiset. Hevonen kuumentui ihan tosi paljon ja alkoi tulemaan vahvaksi, loppuun käytin paljon aikaa vain siihen, että saan hevosen kevyeksi ja rennoksi ja oli vikat minuutit ihan ok. Lolita on muutenkin aina todella jännittynyt ja tämän päivän tehtävä vielä kuumensi sitä lisää, jolloin yhtälö ei ollut hyvä. Lolitan kanssa jatketaankin sitten ensiviikolla ja yritetään saada hommaan jotain otetta.

Perjantai 12.1 

- Töissä ratsastin 4v newforest orin Villen ja sh tamman Tuulin, joiden kanssa tein paljon käyntityöskentelyä ja ravisiirtymisiä. Kenttä oli todella huonossa kunnossa, joten ihmeempiä ei pystynyt tekemään

Lauantai 13.1

-Töissä ratsastin Villen kentällä, jossa jatkettiin samalla teemalla kun eilenkin. Lisäksi Even ja Tuulin kanssa kävin maastossa ravaamassa ja laukkaamassa, kun kentällä ei pysty kunnolla työskentelemään. Sekin on vähän hankalaa.. Juoksutin myös Spriten, joka on aika arka ja herkkä vanhempi ponitamma, jonka kanssa pitäisi päästä luomaan jonkinlaista luottamussuhdetta, mutta tälläisella kentällä se on vähän hankalaa. Suosiolla jätän ratsastukset sen kanssa myöhemmälle. Villenkin kanssa jatketaan juoksutuslinjalla.

Sunnuntai 14.1 

- Töissä Tuulin ja Even kanssa maastossa. Even kanssa käytiin soramontulla kääntymässä, Tuulin kanssa en uskaltanut sinne asti lähteä. Vastaan tuli nimittäin kaksi autoa, moottorikelkka ja crossimopo. Eve on onneksi todella kiltti eikä korvaansa lotkauttanut. Sprite ja Ville juoksi taas liinassa. Spriten kanssa oli alunperin tarkoitus käydä myöskin maastossa, mutta itselläni alkoi aika loppua kun piti lähteä taas kohti Harjua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)