sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 3

Ja taas mennään. Tämä viikko on koulun puolelta vähän rauhallisempi, kun ratsastusta ei ole kuin parikertaa.

Maanantai 15.1

- Kouluratsastusta koulussa. Tänään jatkettiin töitä Lolitan kanssa. Tunnilla tehtiin ihan vain perus siirtymisiä, ei mitään erikoista. Lolita oli niin vaikea ja hankala ratsastaa tänään, että ei ole vielä kertaakaan ollut. Kaikkiin apuihin reaktio oli vain niskojen nakkelu, sekä pysähtely. Loppua kohden parani, mutta hetkeksikään en saanut hevosta sellaiseksi kuin olisin halunnut. Lolitan kanssa hommat jatkuu näillä näkymin vielä keskiviikkona.

Keskiviikko 17.1

- Koulutunti koululla. Hevosena taas Jimmy, joka oli tänään vähän huonompi mitä ennen, mutta ei paha kuitenkaan. Tunnilla oli meidän porukan lisäksi tänään muitakin, joten tehtiin ihan perus asioita, ei mitään erikoista. Työskenneltiin paljon ilman jalustimia ravissa ja laukassa, jossa sain Jimmyn paljon paremmaksi. Oma keskivartalo ja yläkroppa vaan ei meinannut jaksaa työskennellä hirveän pitkään. Olen huomannut myös treenatessa, että yläkropan voimat ovat todella pienet, joten niitä on lähdettävä kehittämään.

- Esteratsastusta pitkästä aikaa. Hevosena oli Jare, joka on pieni ja todella herkkä puoliverinen. Jarella en ole ennen ratsastanut, mutta paljon "kauhutarinoita" olen siitä kuullut. Jare oli kuitenkin todella kiva ja miellyttävä hypätä, vaikkakin innostuu todella helposti, jolloin jää vahvaksi edestä. Tämä oli asia johon eniten kiinnitettiin huomiota, eli kun hevonen jäi vahvaksi, en saanut itse lukittaa kättä, vaan tehdä pidäte ja rentouttaa käsi. Todella tärkeää tämän hevosen kanssa on käyttää istuntaa. Viime hyppykerta taisi olla kisoissa marraskuussa, joten siihen nähden meni oikein hyvin, vaikka tekemistä onkin ihan järjetön määrä. Tästä suunta kuitenkin ylöspäin ja innolla odotan ensiviikon Pia Pantsun valmennuksia!



Perjantai 19.1 

- Töissä Tuulin kanssa maastossa ja Villen juoksutin. Tuulille laitoin maastoon tällä kertaa olympia kuolaimet, kun viime maastoreissulla oli turhan vahva kun innostui takaisin tullessa, enkä meinannut saada sitä keskittymään työntekoon. Olympialla oli paljon parempi ja loppuun ravasin hetken vielä kentällä, jossa se oli todella hyvä! Kenttäkin on nyt jo vähän parempi kun uutta lunta on satanut entisten päälle.

Lauantai 20.1 ja sunnuntai 21.1

- Töissä Tuulin ja Even kanssa maastossa ja Ville juoksi tuttuun tapaan liinassa. Kaikki hepat meni tosi kivasti! Ei tapahtunut kummosia :)

Ensiviikolla koulussa jatkuu taas treenit. Tiistaina ja keskiviikkona hypätään Pantsun valmennuksissa, joista saan toivottavasti tehtyä ihan omat postaukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)