keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 9

Tällä viikolla vietän talvi"lomaa". Lupasin olla koko viikon töissä sunnuntaita lukuunottamatta.

Maanantai 26.2

- Töissä ratsastin Villen. Jatkettiin työskentelyä siirtymisten kanssa ja meni oikein kivasti. Ville oli aika villillä päälllä tuulisen ja kylmän kelin takia, mutta loppua kohden malttoi keskittyä paremmin!

Keskiviikko 28.2

- Ratsastin Even ja Tuulin, työskennellen ihan perusasioiden kanssa. Tavoitteena saada hevoset suoraksi ja kevyeksi ohjan ja pohkeen väliin. Tuulin kanssa tein paljon siirtymisiä ja pohkeenväistöjä, Even kanssa avotaivutuksiaja laukka käynti siirtymisiä. Loppun alla oli aika kivat hevoset. Tuulille laitoin gramaanit, kun on taas ollut usemman päivän liikkumatta.

-Käytiin taas Villen kanssa hyppäämässä maneesilla. Molemmilla pitkillä sivuilla oli ristikot, joita alkuun tultiin pienenä ihan ravissa ja sitten laukassa ja pikkuhiljaa estettä nostettiin. Verryttelyssä paljon siirtymisiä, joissa jäin itse liian hitaaksi ja vähän unohdin vaatia hevosen siirtymästä heti aktiiviseen raviin. Aluksi Ville yritti pitkästä aikaa ihan tosissaan heittää mut selästä. Käyntiin siirtymisissä hevonen jäi aina turhan vahvaksi, joka johtui täysin siitä että siirsin liikaa käyttäen kättä. Itse hypyt meni jo paremmin kun viimeeksi. Vielä enemmän pitäisi päästä sujumaan kohti estettä ja säilyttämään rytmi.

Torstai 1.3 

-Käytiin taas Villen kanssa hyppäämässä, tällä kertaa rakennettiin ihan kunnon rata. Verryttelyssä taas nopeita siirtymisiä, jotka oli tänään jo paremmat, mutta ei riittävän aktiiviset ja nopeat. Näitä on nyt treenattava! Alkuun tein radan pätkiä, jotka oli melko haastavia meille. Maneesi on aika pieni ja jäätyneet reunat verottavat tilaa vielä lisää, joten kääntämisen kanssa sai tehdä kyllä töitä ja yrittää saada kaarteessa vielä laukka säilymään. Paljon piti tehdä toistoja, mutta pikkuhiljaa parani, kun muistin itse vain ratsastaa huolellisemmin. Lopuksi tultiin rataa ihan 50-60cm ja lopuksi 70cm. En ole ihan tyytyväinen omaan ratsastukseeni tänään, mutta ehkä se siitä kun pääsee treenaamaan. Ratsastin vielä Titin kevyesti tekemällä paljon siirtymisiä ja temmonmuutoksia.

Perjantai 2.3

- Ratsastin Villen  työstäen siirtymisiä. Kiinnitin nyt huomiota käden rentouteen ja pyrin tekemään siirtymisen mahdollisimman hyvini istunnalla. Siirtymiset onnistuivat tänään jo paljon paremmin, helposti kuitenkin lukitan käden ja menen etukenoon, kun istunta pitäisi säilyttää kokoajan syvällä satulassa ja käsi rentona. Heti jos jään kädellä kiinni vetäisee Ville mut irti satulasta.

Lauantai 3.3

- Ratsastin taas Villen, jonka kanssa tein ihan vain hetken töitä. Ravia ja laukka auraa pitkin eteenpäin ja parit hyvät siirtymiset molempiin suuntiin, poni tuntui todella hyvältä! Even kanssa jatkettiin työskentelyä avotaivutusten kanssa ja paljon tein myös laukkaa, jossa se lähtee helposti karkaamaan alta. Tällöin pitää yrittää vain päästä istumaan mahdollisimman syvälle satulaan ja pitää käsi elävänä ja kevyenä, jolloin se ei pure kuolaimeen niin helposti ja jännity. Spriten kanssa ravissa melkein käyntiin ja ravia eteen temmonmuutoksia gramaaneilla ja laukkaa eteenpäin. Taas useempi vapaapäivä takana, joten poni oli alkuun jännittynyt ja kävi kierroksilla, mutta ei ollut niin paha mitä ollut ennen. Pikkuhiljaa Spritekin alkaa luottamaan ihmiseen enemmän, eikä pelkää ihan kaikkea mitä ympärillä tapahtuu.

Loppuun vielä kooste video keskiviikon ja torstain maneesireissuilta. Kokonaisuutena en ole tyytyväinen omaan tekemiseeni ja ratkaisuihini. Varsinkin näin videolta jälkikäteen katsottuna hevonen on liian hidas ja pohkeen takana. Kädellä on annettava enemmän tilaa ja suu on opittava pitämään kiinni ratsastaessa, enhän mä koulussakaan tunneilla maiskuta ja pölötä kokoaikaa... Mutta nyt vain lisää treeniä ja ensiviikolla taas viikonloppuna treenataan maneesilla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)