maanantai 26. helmikuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 8

Maanantai 20.2

- Koulussa tunnilla ei tehty aamulla eikä iltapäivällä mitään erikoista. Aamulla menin Leksalla, joka on nuori suokki ruuna. Ravia ja laukkaa, paljon kaarevia uria ja vähän väistöä pitkällä sivulla. Iltapäivällä menin Stigillä, jonka kanssa ei mennyt hyvin, sillä oli niin vahva oikeeseen ohjaan ja taas tyhjä vasempaan. Itsenäisesti mentiin maneesissa ravia ja laukaa, jonka jälkeen kierrettiin vanha ravirata kävellen. 

Tiistai 21.2

- Koulussa aamulla hypättiin Jossun tunnilla. Hevosena oli Stig ja aiheena vino hyppy, joka on myös seuraavassa esteradassa. Hypyt meni mielestäni oikein kivasti ja varsinkin loppua kohden parani kun pääsin säilyttämään tahdin loppuun asti. Viime kerralla Stig lähti helposti ryntäämään kohti estettä. Esteet pysyi alle 80cm tänään. 

- Ohjausharjoitus tänään pidettiin ensimmäiset ohjausharjoitukset koululla. Tarkemmin en ala sitä avaamaan, mutta ei mennyt kovin hyvin, mutta ei kovin huonostikaan. Rutiinia ja varmuutta kaivataan eniten lisää, sekä myös siihen, että uskallan sanoa ihmisille tarvittaessa napakastikkin, että haluttu reaktio tai muutos saadaan.

Perjantai 23.2 

-Töissä ratsastin taas tuttuun tapaan Villen, jolla oli ollut taas useampi vapaapäivä takana, joten heppa oli oikein virkeä. Juoksutin alkuun kunnolla kaiken pölhöenergian pois, mutta silti selkäännousussa oli taas ongelmia. Seuraavalla kerralla pitää olla kyllä joku apuna. Ratsastus meni oikein kivasti, parit kerrat ville yritti pitkästä aikaa taas viskata kyydistä, mutta ei ollut ongelmia pysyä rodeossa kyydissä. Ratsastin myös Spriten, jonka kanssa työskentelin paljon käynnissä ja ravissa avotaivutuksessa, jonka avulla minun on helpompi saada hevosen suoraksi ohjan ja pohkeen väliin. Loppuun pääsin kivasti jo vaikuttamaan pohkeella ilman, että hevonen häviää alta. Juoksutin myös Santun ja keikuin taas satulan päällä, josta fiksu poika ei sanonut yhtään mitään - kohta pääsee jo kiipeämään kyytiin! Enempää hevosia en kerennyt liikuttamaan, kun oli niin paljon muutakin hommaa.

Lauantai 24.2

- Koulutunti Spriten kanssa. Temmonvaihteluita, siirtymisiä ja väistöjä. Alkuun oli tuttuun tapaan hankalaa, mutta lopuksi poni oli jo vähän parempi. Sprite on todella reipas poni ja juoksee helposti alta pois jäin itse helposti ratsastamaan alitempoon, joka ei myöskään ole toivottua. Tasapainoa ja rentoutta tarvitaan lisää, mutta pikkuhiljaa paranee. Juoksutin myös Santun ja kävin vähän satulan päällä

Sunnuntai 25.2 

- Töissä jatkoin Spriten kanssa samoja tehtäviä kun eilen, tänään laitoin myös gramaanit. Ponista löytyi taas palon uusia ulottuvuuksia ja tuntui aika kivalle pätkittäin. Tänään menin melko kevyesti, kun eilen treeni oli melko rankka. Villen kanssa treenattiin siirtymisiä. Alkuun se jäi helposti kipittämään, mutta kun ensimmäisillä kerroilla käytin siirtymässä raipan kevyesti pohkeen takana, poni jatkoi paremmin ravia siirtymisessä eteen. Laukannostot sujuivat odotettua paremmin, vasemmalle nousee helposti väärä laukka, joten on oltava erityisen tarkka, että laukkaa nostaessa hevonen pysyy sisäpohkeen ympärillä. Väärä laukka nousee aina, kun Ville puskee sisäpohkeen läpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)