keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 7

Jos totta puhutaan, en olisi uskonut, että olisin jatkanut tätä näinkin pitkään! Tätä on kyllä niin helppo  ja mukava kirjoittaa, joten uskon, että motivaatiota kestää vielä pitkään!

Maanantai 12.2

- Koulussa Minnan estetunti aamupäivällä, jossa hevosena uusi tuttavuus Stig. Stig on todella herkkä ja kuuma hevonen, mutta todella kiva ratsastaa! Tämän jos jonkun hevosen kanssa on tärkeää pystyä hallitsemaan oma kroppa. Pieni heilahdus kevennyksessä, niin hevonen häviää nopeasti alta toiseen suuntaan. Pitkään tehtiin alkuun sileetä ja mentiin kääntämisharjoituksia puomeilla ja kavaleteilla, sillä kaikilla oli uudet hevoset. Lopuksi päästiin hyppäämään jo pientä rataa, jossa oli pätkiä rata 3, joka suoritetaan mahdollisimman nopeasti! Esteet nousi tänään jo 90cm, mutta Stigin ansiosta ne menivät oikein hyvin. Ainut ongelma oli ravilähestymisessä sarjalle, joka oli aika ahdas väli ja koska Stigin hyppy on todella vahva ja voimakas lähdin helposti hyppyyn vähän liikkeen edellä. Sarjavälissä tuntui kun olisin istunut lentokoneen kyydissä, kun hevonen leijui esteiden yli. Kokaisuudessa olen enemmän kun tyytyväinen ja tunninkin jälkeen naama oli hymyssä vielä pitkään.

'

Tiistai 13.2.

-Koulussa  aamupäivällä koulutunti Karkilla. Tehtiin paljon vastalaukannostoja ja vastalaukkaa. Karkki oli tänään heti alusta asti kivan reipas, paljon piti vain työskennellä sen eteen, että saisin tuntumaa edestä tasaisemmaksi. Vastalaukkaa nostettiin alkuun ympyrällä ja pikkuhiljaa jatkettiin pitempiä pätkiä vastalaukkaa ympyrällä ja kun laukka sujui tehtiin ymprä toiseen suuntaan takaisin myötälaukkaan. Tämän avulla Karkin laukka tuli paljon tasapainoisemmaksi ja paremmin takaosan päälle, sekä tuntumakin tuli paljon tasaisemmaksi. Kokonaisuudessa olen tyytyväinen.

- Iltapäivällä sain hevoseksi Ompun. Ravattiin ja laukattiin hetki maneesissa ja tehtiin parit laukanvaihdot, jonka jälkeen mentiin ulkokentälle lumihankeen, jossa sielläkin vain ravattiin ja laukattiin paljon. Ompun kanssa tänään ei mennyt yhtään hyvin, kun en saanut sitä missään välissä hyväksi ratsastaa. Noh, mutta aina ei voi mennä hyvin!

Keskiviikko 14.2 

- Koulussa estetunti Lolitalla. Paljon töitä kavaleteilla ja puomeilla, kun ykkösvuotisia oli samalla tunnilla, loppuun hypättiin rataa pienillä korkeuksilla. Lolita oli tapansa mukaan vauhdikas, mutta pysyi kuitenkin ihmeen hyvin hallinnassa. Jäin helposti kuitenkin takakenoon kun yritin pidättää, kun mielummin pitäisi jäädä esteistuntaan ja pitää kättä vähän edempänä. Tunti ei mennyt erityisen hyvin, mutta ei erityisen huonstikaan.

Torstai 15.2 

- Estetunti Villellä maneesilla. Villellä tosiaan ei ole montaa kertaa hypätty selästä ja viime kerrastakin on jo useempi kuukausi. Alkuun verryteltiin niin, että hevonen on hyvin pohkeen edessä, jonka jälkeen alettiin tulemaan ihan pientä ristikkoa ensin ravissa ja niin, että esteen päällä nousee laukka. Sitten kun ravissa tuli hyvät hypyt, tultiin laukassa molemmista suunnista. Lopuksi vielä hypättiin linjaa jossa viimeinen este oli n.70cm. Ville oli kyllä oikein kiva hypätä, enkä olisi ikinä uskaltanut odottaa, että noin hyvin olisi mennyt! Treenit jatkuu ja jos menee hyvin, niin saatan Villen esittää esteillä ponioripäivillä!

- Titin kanssa treenattiin illalla vielä puomeilla 15m linjaa, jota tultiin ensin ravissa molemmissa suunnissa (oli muuten hankalaa, kun tamma pelkäsi puomeja alkuun ihan kuollakseen) ja kun tämä sujui, tulin laukaassa vaihdellen 4 laukalla eteen ja 5 laukalla vähän kiinni, toisella pitkällä sivulla tein välillä siirtymisen käyntiin, josta uusi laukannosto ja välillä taas avotaivutusta. Titi oli loppuun taas ihan todella kiva ratsastaa!

Perjantai 16.2

- Töissä heti ensimmäisenä otin liikkeelle Villen, jonka kanssa kevyesti käytiin vain kaikki askellajit läpi. Oli kyllä todella mukavan oloinen ratsastaa eilisen jälkeen. Otin myös kengät pois, joten kentälläkin pysyi hyvin pystyssä. Pihaton nuoret pojatkin pääsi liikkeelle, Topi, Graaf ja Santtu juoksi liinassa, kaikilla oli tällä kertaa satulat selässä ja sivuohjat. Kaikki kolme meni todella hyvin ja käyttäytyivät todella järkevästi myös varustaessa. Ensiviikonloppuna olisi tarkoitus nousta kaikkien selkään.

Lauantai 17.2

- Töissä juoksutin taas Santun ja Topin samalla kaavalla kun eilenkin. Molemmat meni taas tosi kivasti! Ratsastin myös Villen, jonka kanssa tein paljon siirtymisiä käynnin, ravin ja laukan välillä, jotta saisin sen hyvin reagoimaan pohkeeseen. Even ratsastin taas pitkästä aikaa ja se oli tänään paljon kivemman oloinen heti alkuun. Alkuun tein paljon käynti - ravi siirtymisiä niin pitkään, että pysyi niissä kokoajan rentona, jonka jälkeen jatkoin laukka - seis/käynti - laukka siirtymisiä kahdeksikolla. Tällä tehtävällä sain Even taas tosi kivaksi ja hyvin takaosan päälle! Tuulin kanssa treenattiin väistöjä ja käynti - ravi siirtymisiä.

Sunnuntai 18.2

- Töissä Sprite pääsi pitkästä aikaa töihi, kun sain sen eilen otettua kiinni pihatosta ja siirrettyä karsinaan. Alkuun juoksutin, jonka jälkeen menin ihan uraa pitkin ravia ja otin parit nostot laukkaa tavoitteena saada hevonen vain rentoutumaan. Paljon tulee olemaan duunia tämän hevosen kanssa, mutta erityisesti Spriten kanssa maltti on valttia. Liikkeelle otin myös Lallin, joka oli taas tapansa mukaan todella kiva! Lallilla olen ratsastanut gramaaneilla, mutta jätin nekin nyt pois ja oikein hyvin meni. Alkuun Lalli aina vähän testaa onko pakko liikkua eteenpäin, mutta ymmärtää nopeasti, että töitä' on tehtävä - kiva vaikkakin temperamenttinen  hevonen! Ratsastin myös Villen, jonka kanssa tein alkuun selkäännousu harjoituksia, joissa se meinaa olla vähän malttamaton. Seuraavalla kerralla pitää ottaa leipää taskuun ja kokeilla, josko se keskittyisi paremmin minuun niiden avulla. Juoksutin myös Graafin, jonka kanssa tehtiin ympyrän pienennöstä ja suurennosta ja lopuksi varasin painoa vähän satulaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)