maanantai 12. helmikuuta 2018

Ratsastuspäiväkirja vk 6

Tällä viikolla olikin normaalia vähemmän ratsastusta, kun oltiin koululla järjestämässä hallimaastoestekilpailuja. Lauantaina ja sunnuntaina tehtiin aamusta iltaan töitä, mutta oli kyllä mukava viikonloppu! Kisoista tuli myös mukavasti motivaatiota taas omaan treeniin.

Maanantai 5.2

- Koulussa aamupäivällä hyppyjä Jaren kanssa. Jare oli aina reipas, kun ollut taas monta päivää vapaalla. Sujui oikein mukavasti, tosin taas huomasin puristavani helposti reidellä kun haluan jarruttaa. Silloin Jare vain jännittyy lisää, eikä varsinkaan hidasta. Pitäisi enemmän ajatella polvia irti satulasta, kantapäätä alas ja istua vähän lähemmäksi satulaa ja liikettä vasten säilyttäen käden rentona ja tehdeä pidäte mielummin ylös päin.

- Iltapäivällä hypättin ohjausharjoituksessa Karkin kanssa, joka olikin uusi tuttavuus. Oikein kiva hevonen, kunhan sen saa vain hyvin pohkeen eteen. Aiheena oli ravi lähestymiset, jotka on itselleni todella hankalia ratsastaa. Hypyt menivät kuitenkin todella hyvin, kunhan muistin vain säilyttää lähestyessä tasaisen rytmin, jolloin esteelle tuli myöskin hyvä hyppy. Esteet pidettiin tänään melko pieninä.

Tiistai 6.2

- Koulussa aamupäivällä Jaren kanssa Emmin tunnilla kavaletteja ja puomeja. Jare oli tänään ihan tosi kiva ratsastaa, oli heti alusta asti rento ja pääsi heti vaikuttamaan. Paljon tehtiin käännöksiä ja tarkkuutta vaativia tehtäviä. Itse jäin helposti pohje irti ja kädellä kiinni, mutta pikkuhiljaa paranee! Loppuun Jare meni tosi hyvää rentoa ravia ja olin ihan todella tyytyväinen.

- Iltapäivällä ratsastin Jimmyllä ohjausharjoituksessa, jossa aiheena oli sarjan ratsastus. Kokonaisuuten meni ihan hyvin, suurin ongelma oli se, että sain Jimmyn pidettyä kokoajan aktiivisessa lyhyessä laukassa ennen ja jälkeen esteiden. Alkuun Jimmy oli taas ihan todella pitkä ja verryttelyssä jään helposti ratsastamaan sitä ihan todella epätasaisella kädellä, johon on kyllä jatkossa kiinnitettävä enemmän huomiota. Muutenkin olen saanut nyt palautetta siitä, että ratsastan liikaa kädellä, kun pitäisi enemmän käyttää pohjetta.

Keskiviikko 7.2

- Koulussa Jossun tunnilla hevosena Krigo, jolla menin viime vuonna melkein aina. Hankala ja herkkä hevonen, mutta kun sen saa läpi on se ihan super kiva! Tarkoituksena oli saada vain hevoset suoriksi ja voltilla ja kaarteissa taipumaan hyvin sisäpohkeen ympärille, mutta huolehtien kuitenkin siitä, että ulkolapa ei karkaa ulos. Krigo ei mennyt kovin hyvin, se oli todella vino ja vahva oikeaan ohjaan. Volteilla se oli kuitenkin ihan ok ja teki hyvät laukannostot.

- Ohjausharjoituksessa Jimmyllä hyppyjä. Meni jo paremmin kun viimeeksi, mutta vieläkin suurimmat ongelmat on säilyttää kevyt tuntuma myös esteelle lähestyessä, sekä kaarteissaa. Tänään kokonaisuutena hevonenkin toimi jo paljon paremmin kuin eilen!

             

- Ratsastin illalla vielä kaveri hevosella Myrällä. Mitään erikoista en tehnyt, pääasiassa yritin saada ponin vain eteenpäin kaikissa askellajeissa. Alkuun oli kyllä aivan jäätävää, mutta loppua kohden kyllä parani! Tälläisten hevosten kanssa pitää itse vain muistaa vaatia sen mitä haluaa, eikä suostua paikalla juoksemiseen. Sama kamppailu käyty Diivankin kanssa joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)