tiistai 23. joulukuuta 2014

#100 Hevosnamit ja HYVÄÄ JOULUA!

Tämä on blogin sadas postaus ja ajattelin tehdä sen kunniaksi jotain vähän erilaista. Tiian Voitto Kotiin- blogissa oli sopivasti ohje, miten voi tehdä itse hevoselle nameja, joten päätin itsekkin testata.

Kuvia eikä videoita ole itse leipomisesta valitettavasti. Tässä ohje jonka mukaan tein nämä:

- 2dl vehnäjauhoja
- n. 0.25dl ruisjauhoja
- n. 0.5dl ohrajauhoja
- Reilu 1dl pellavaa
- 4kpl keskikokoista porkkanaa
- 2kpl omenaa

Ensin laitoin pellavan turpoamaan. En mitannut paljon laitoin vettä. Sitten sekoitin jauhot keskenään ja lisäsin turvonneen pellavan joukkoon. Laitoin tässävaiheessa uunin lämpenemään 150 asteeseen. Sitten raastoin porkkanat ja omenat. Raastoin kaikki kuorineen. Suosittelen raastamaan aika pieniksi, koska muuten on todella vaikee muotoilla niitä ja tulee siistimmän näköisiä. Sekoitin omenat ja porkkanat sekaan, jonka jälkeen aloin muotoilemaan niitä uunipellille pieniksi puikulan muotoisiksi könteiksi. Pidin niitä uunissa n. 1h, josta 15 min oli jälkilämmöllä. Nostin ne ritilän päälle jäätymään.

Itselläni jäivät liian pehmeiksi. Suosittelen tekemään pieniä ja ohuita, jolloin niistä pitäisi tulla hyviä. Pienimmät onnistuivat hyvin! Eilisen illan kuivasin sitten niitä ja niistä tuli ihan hyviä.
Lopuksi tein herkuille purkit ja purkkien loppuessa laitoin loput pussiin.

Tältä ne näyttävät

Hevosten mielipide

Hevosista

Jenny: Nam, hyviä, Ehkä vähän jännän makuisia, mutta menee!
Elmeri: Nammmmm! Saanko lisää!! Ihan suuuper hyviä!!!!!
Pilsneri: Vähän jännän makuisia, mutta menee. Saanko lisää?

Pilsneri on siis samalla tallilla tallipaikalla missä Jenny ja Elmeri on. Pilsneristä ei ole tulossa postauksia, vaikka sillä välillä ratsastankin.

Haluaisitteko jotain postausta mun joululahjoista? :) Sainkin yhden tosi kivan lahjan mikä tulee näkymään myös täällä blogissa! :)

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)