tiistai 9. joulukuuta 2014

#97 Kuolaimetta ja satulatta

Pelto oli tänään aika huonossa kunnossa, joten päätin mennä tekemään käyntijuttuja siihen. Menin myös ilman satulaa ja kuolaimia. Kuolaimettomina käytetään flowerhackamorea, joka on ihan hyvä ja periaatteessa sama kuin LG.

Tein paljon erilaisilla urilla väistöjä. Tein ympyrällä vuorotellen sisälle- ja ulospäin takapään viemistä. Pohkeenväistöä keskihalkaisijalla kiksakkia, sekä ihan suoralla uralla vuorotellen avo-  ja sulkutaivutusta. Pienissä täyskaarroissa taivutin takaosaa ulos ja samalla käännyin sitten  takasin uralle.
Mä tiiän, et on iha sika hieno kuva xD
Jenny tuli ihan super hyväks käynnissä! Sain pitää ihan kunnon tuntuman, kun kuolaimilla mentäessä, jos yrittää pitää ohjan tuntumalla Jenny vetää pään ylös ja jännittyy. Nytten ei ollut mitään sellaista ongelmaa ja vieläkin sain tehdä pidätteet tosi kevyesti, niin toimi! Väistötkin oli jotain niin ihmeellistä, kun aina niitä tehdessä Jenny jännittyy toosi paljon, niin nytten se piti pään nätisti alhaalla ja kuunteli kivasti. Uskallauduin ottamaan pari pikku ravipätkää, niin se ravas tosi rauhallisesti ja rennosti verrattuna siihen kun mennään kuolaimilla. Pystyin ihan jopa istumaan siellä hyvin.

Jos hevosen toimii hyvin kuolaimettomilla, niin itse ainakin käyttäisin kuolaimettomia. Oon kuullu, että monet ex-ravurit toimii monet paljon paremmin kuolaimettomilla, kuin kuolaimilla. Olisi tosi kiva jos Jennylläkin pystyisi niin menemään. Seuraavan kerran (ke tai to) kun menen taas tallille, niin menen ihan satulan kanssa kunnolla kuolaimettomilla. koska haluan tietä miten  Jenny toimii ihan kunnolla kun menee kuolaimettomilla. Jos se kuuntelee hyvin ja antaa hyvin pitää tuntuman, niin alan ehdottomasti käyttämään niitä! En ehkä aina, mutta ainakin useammin. Parasta olisi, jos voisi siirtyä kokonaan kuolaimettomuuteen, koska se on luultavasti hevoselle kiva kun ei ole rautaa tungettu suuhun. Elmerillä, kun olen mennyt kuolaimettomilla, niin sillä ne ei ole toiminut. Oltiin kokoajan menossa erisuuntiin ja tasasiesta tuntumasta ei ollut kuuloakaan. Tietysty kun kuolaimettomilla menee, niin luulisin aionakin, että olisi melko tärkeää myös pohje ja istunta. Elmerillä testasin kuolaimettomia alkuaikoina, jolloin se ei ymmärtänyt pohkeesta ja istunnasta paljoa ja se ehkä vähän vaikeutti asiaa. Pitäisi ehkä kokeilla uudestaan jokupäivä.  


tässä kuvassa myötään/menen pitemmällä ohjalla

Pidäte
 Nyt tein poikkeuksen ja kirjoitin postauksen, johon en laittanut kuvia siltä kerralta. Haluatteko, että kirjoitan jatkossakin välillä postauksia, joissa ei ole ajankohtaisia kuvia?

Petra


2 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla Elmerillä uudestaan kuolaimettomia. Aloittaa ihan varovasti, vaikka siitä että hevonen pysähtyy ja kääntyy, tarpeen vaatiessa avustaja mukana. Joskus hepoilla menee aikansa ennen kuin ne tottuu uuteen tyyliin :)
    Ei haitannut yhtään vaikka ei ollut ajankohtaisia kuvia! Tällaisetkin on tosi kivoja!

    Ps sun paint-taidot on jotain niin priimaa :D

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)