maanantai 12. tammikuuta 2015

#103 Ontumista ja kuolainten vaihdosta

Niinkuin jo otsikossa mainitsin, liian pitkään on mennyt hyvin. Jennyllehhän ei ole koskaan käynyt mitään sinä aikana kun on meillä ollut. Onneksi ei nyttenkään ole käynyt mitään kovin vakavaa, mutta tapahtunut kummiskin.

Jenny siis ontuu o.takajalkaa. Paripäiää sitten löydettiin syy ja se on luultavasti se, että lihas on revähtänyt. Paineltiin siis Jennyn jalkaa ja reidestä painaessa Jennystä huomasi, että se oli kipeä. Se on siis luultavasti kengättömänä ollessaan liukkaalla jotenkin onnistunut sen reväyttämään. Noh nytten on onneksi hokkikengät jalassa ja otetaan hetki rauhassa. 


Elmerille testattiin taas uutta kuolainta. Kuolaimena on siis tällähetkellä suora happy mountain. Ollut ihan toodella hyvä ja Elmeri on ollut ihan tosi hyvä ratsastaa. Kyseinen kuolain siis on sellainen jos ratsastajan käsi on hellä, on kuolain myös hellä. Jos ratsastajan käsi on kova, niin on kuolain myös kova. Elmeriä saa ratsastaa todella pienin avuin ja toimii tosi hienosti ja on todella paljon rennompi tällä kuolaimella! Pakko hankkia joku kuvaamaan joku päivä, niin näette miten erilaista meno on nytten kun vaikka kesällä!




Ajattelin kuvata joku päivä mydayn, mitäs tykkäisitte? Nytten kun on jalusta niin se on niin paljon helpompaa kuvailla yksin jotain :)

Myöhemmin muokattu: kipu ei ollutkaan kintereessä vaan reidessä ja polvessa. Pahoittelut sekaannuksesta!

3 kommenttia:

  1. Jos pelkässä kintereessä on kipua niin ei kuullosta revähtymältä..
    Oletteko varmoja ettei sillä ole kinnerpattia tai nivelessä vikaa? Kannattaisi käydä kuvauttamassa.
    Jossain aikaisemmissakin videoissa se näyttäisi siltä että oikeaan suuntaa ontuu hieman?
    Ja suora kuolain on pehmeä aina koska liikkuu suussa vain edes takaisin eikä siinä tule "pähkinänsärkijä" efektiä ja se ei paina terävästi kitalakeen kuten nivel pidättäessä, kolmipalakuolainkin on pehmepämpi kuin nivel, sitä kannattaa myös kokeilla jos ette jo ole kokeilleet. Happy Mouth (onnellinen suu, ei onnellinen vuori (mountain) :) ) kuolain on huono jos hevonen jäystää kuolainta, sittenkun muovipinta kuluu ja siihen tulee säröjä se pitää vaihtaa jottei revi hevosen suuta. Ostakaa vaikka ihan perus suora kuolain ja kokeilkaa sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasti kirjoitetusta kommentista, sillä niitä harvoin täällä blogissa näkee! :) Ollaan mietitty kyllä myös vaihtohtoa kinnerpateista ja muista. Ei olla mitään ammattilaisia, vaan tämä oli vain meidän epäily, kiitos kuin kerroit!

      Juu kirjoitin näköjään väärin sen Happy Mounthin, mutta sitä tarkoitin:) Itse en ole kummoisemmin perehtynyt kyseiseen kuolaimeen, Elmerin omistaja vaan kuvasi tämän näin. Ilmeisesti sille ollaan nyt ostettu suora kumikuolain. Kolmipalaa testattiin ja oli sillä ihan hyvä - parempi kuin nivelellä, mutta tämä suora Happy Mounth on ollut ehdottomasti paras tähän mennessä :)

      Poista
  2. Reväytykset aina ikäviä, jotkut paranee hitaasti ja toiset nopeasti - riippuu kohdasta, laajuudesta ja kuinka loppupeleissä revennyt. Ei aina olekaan yksiselitteinen juttu.

    Jos tarvitse hierontaa tai lihasasioihin perehtynyttä apua, niin voin laitella sähköpostia. 10-vuoden kokemuksella jotain on opittu, opettajina ammattihenkilöt ja takana lukuisia tyytyväisiä hevosia. Edullisesti, vain pientä korvausta vastaan.

    Kartoitetaan tilanne ja tarjotaan hevoselle yksilöity hoito.

    VastaaPoista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)