sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tavoitteet vuodelle 2015!

Mietin pitkään haluanko tehdä tälläistä postausta, mutta päätin yrittää jotain kirjoitella, kun ei muutakaan postattavaa ole.

Tavoitteet Jennyn kanssa:

-Jennyn kanssa haluaisin asettaa tavoitteeksi rentoutumisen. Jenny on todella jännittynyt joskus ratsastaessa ja on tosi herkkä suustaan. Kuolaimettomat eivät sopineet, mutta ajattelin kokeilla suoraa happymountainia, kun tallista sellainenkin löytyy. Se on siis pehmä, jos ratsastajan käsi on pehmeä ja kova, jos ratsastajan käsi on kova.

-Toisena tavoitteena voisi olla se, että käytäisiin vielä jossain kisoissa. Jenny on kyllä hirvee estehirmu kisoissa. Se ei koskaan mene kotona niin kovaa ja ole niin kiva hypätä. Yksi 70cm luokka olisi kiva mennä ja joku hC - hB koululuokka. Jos Jennyn kunto vaan sen antaa periksi.

(c) Riikka Ruuskanen
Tavoitteet Elmerin kanssa:

-Elmerin kanssa ensimmäinen tavoite on ehdottomasti laukka. Laukan kuntoonsaaminen on varmasti ikuisuusprojekti, mutta kukaan ei kiellä yrittämästä. (kenenkään ei tarvitse tulla selittämään sitä, että lämppärille ei saa hyvää laukkaa. Tiedän sen kyllä) Tämän vuoden tavoite on pääosin saada laukkaa pyörimää, jossa ollaan jo päästy hyvin etenemään verrattuna siihen miten vähän ollaan päästy harjoittelemaan.

-Toinen tavoite Elmerin kanssa voisi olla käynnissä työskentely ja sen rentous. Elmerillä on tapana jännittyä käynnissätyöskentelyssä. Käynti menee lyhyeksi ja tikitykseksi ja hevonen nostaa pään ylös. Näin ei ole alku, eikä loppukäynneisä, mutta kun työstän käynnissä vaikka ympyröitä tai teen väistöjä, niin Elmeri jännittyy tosi helposti. Nytten olen  pitänyt ohjan melko pitkänä ja yrittänyt pitää huolta, että käynti ei pääse jännittymään, jos se jännittyyn niin sitten yritetään rentoutua.


Omat tavoitteeni:

-Omat tavoitteeni on oppia ratsastamaan enemmän pohkeilla. Ratsastan aina liikaa kädellä. Kääntymisessä käytän harvoin ulkopohjetta, vaikka juurikin sillä sen pitäisi tapahtua. Tähän on pakko alkaa kiinnittämään huomiota.

-Kädet on toinen mihin pitää kiinnittää huomiota. Ne ovat yleensä liian alhaalla ja nyrkit eivät ole pystyssä.

-Omaa käysivällisyyttä on myös parannettava. Alkaa hermostuttamaan aina jos joku ei onnistu toisella tai ensimmäisellä kerralla. Hermostuminen on tosi huono juttu hevosten kanssa, koska ne lukee niin paljon ihmistä ja sen tunnetiloja.


Tässä tälläinen pikainen postaus tavoitteista. Haluaisitteko jatkossakin tälläisiä vähän muunkinlaisia postauksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)