maanantai 6. huhtikuuta 2015

#114 Hyvä Elmeri, hyvä minä

Tuntuu taas että pitkästä aikaa en ole kirjoittanut teille postausta ihan perus ratsastuksista Elmerillä. Nyt sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan sellaisen, tosin ilman ajankohtaisia kuvia.

Pelto on nyt osittain kuivunut niin yvin, että siinä pystyy menemään jo melko hyvin. Laukkaa en ole uskaltanut vielä kokeilla, koska siinä ei vielä onnistuta tasapainossa ja rauhallisesti menemään. Ravi jutuissa ei ole ongelmia, jos menee rauhallisesti.  Katsotaan jos vaikka pystyisi kohta siinä vähän hyppäämäänkin :)

Alkuverkaksi menin maastoos. Alussa Elmeri meni taas tuttuun tapaan todella rauhallisesti. Ennen yhtä taloa Elmeri yhtäkkiä pysätyi ja oli ihan järkyttyneen näköinen. Otin siinä vähän ohjaa tiukemmalle, koska tuntu että kohta lähdetään. Onneksi niin ei käynyt. Pyysin Elmeriä liikkumaan eteenpäin ja juttelin sille, niin jatkoi taas ihan lepposin mielin matkaa. Koskaan Elmeri ei oo minulla ainakaan mitään tollatavalla pelännyt. Eka ravipätkä meni ihmeen hyvin. Kierroksilla tietysti käytiin, mutta käsissä pysyi tosi hyvin. Pyrin itse pitämään vaan käden ylhäällä ja paikallaan ja olemaan rento, niin Elmerikin alkoi jo rauhottua. Takasinpäin sitten käveltiin melko nopsaa vautia metsäpolkua pitkin.
Kunnon mahat kasvanu ku meni vapaalle heinälle :I

Maaston jälkeen menin pellolle hetkeksi pyörimään. Tarkoitus oli saada suuhun hyvä tuntuma, muistaa itse pitää käsi ylhäällä (josta saan nykyjään kuulla kokoajan, kun meinaa valahtaa alas) ja saada Elmeri taipumaan. Meni kyllä niin paljon paremmin, kun osasin odottaakkaan. Huomasi kyllä miten paljon auttoi Elmerin ratsastettavuuteen se, että käsi oli ylhäällä ja tasainen. Tavallisesti kuin ratsastan liikaa kädellä. Tein paljon ympyröitä, jossa pyrin saamaan Elmerin hyvin taipumaan ja kuuntelemaan sisäpohjetta. Huomasin paljon apua siitä kun tein ensin kädellä puolipidätteen ja sitten taivutin sisäpohkeella. Ympyröitä tein molempiin suuntiin ravissa ja käynnissä. 

Tein myös kulmia niin, että työnsin takaosan aina ulos. Tässä Elmeri toimi tosi hyvin ja herkistyi pohkeelle. Tässä huomasin myös sen, kuinka tärkeä on puolipidäte ennen pohjetta. Tätä tein vain käynnissä, sillä tämä on liian hankala tehdä ravissa vielä tässä vaiheessa. 

Lopuksi annoin Elmerille pitkät ohjat ja annoin ravata pitkällä kaulalla venyttäen alas. Ja pitkästä aikaa Elmeri oikeesti venytti alas ja ravasti rennosti ja rauhallisesti. Parannusta meidän menossa on siis selvästi tullut :)

Lopuksi vielä tästä meidän kuolain rumbasta. Huomasin, että Elmeri toimii kaikista parhaiten niin että menen parikertaa suoralla ja parikertaa hackamorella. Nytten kun menin vähän aikaa taas suoralla, niin Elmeristä tuli tosi herkkä suuhun, enkä saanut yhtään menemään rauhassa ja rennosti. Sitten kun hackiksesta vaihtaa suoraan niin menee ihan super hyvin, eikä vedä vesimeloneita sieraimiin kun otan ohjaa tuntumalle. Onko kellään kokemusta tälläisestä ja olisiko jotain kuolainta mikä voisi tälläsellä toimia? Ei tarvitsisi olla aina vaitelemassa...

Kunnon karvaturrikka :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)