tiistai 7. heinäkuuta 2015

Maastoilua ja satulaongelmia

Tänään käytiin Diivan kanssa maastossa. Juuri sillon kun oltiin lähdössä maastoon alkoi satamaan, arvatkaa ärsyttikö! No mutta ratsastettiin sitten vesisateessa pieni maastolenkki. Mutsi meni Elmerillä edellä ja tulin itse Diivalla perässä. 

Selkään nousun jälkeen kun jouduttiin odottelemaan, että mutsi kiipesi selkään niin Diiva oli tosi malttamaton. Sitten mun päästiin lähtemään niin piti päästää Elmeri edelle niin siitähän ei neiti tykännyt ja piti vähän monottaa kun kaveri meni takaa... Elmeri ei ollut ihan paras mahdollinen maastokaveri meille, koska juoksenteli edellä ja oli tosi malttamaton. Onneksi Diiva ei hirveästi Elmeristä välittänyt vaan oli ihan omissa maailmoissaan. Ainut milloin iski hätä niin oli silloin kun kaveri hävisi mutkan taakse. Diiva käyttäyty kyllä tosi nätisti! Kerran piti vähän säikkyä pientä kiveä pusikossa. Ravipätkät neiti ravasi tosi nätisti välittämättä Elmerin riehumisista. Kerran nostettiin laukkakin ja Diiva meni kyllä tosi nättiä laukkaa. 

Ainut ongelma nyt mikä on ilmennyt on että Diiva pysähtelee tosi paljon tai ravista siirtyy käyntiin ja laukasta raviin. Se tekee samaa myös ihan maastakäsin. Joten eteenpäin liikkuminen on nyt yksi mitä treenataan. Toinen on suoraan liikkuminen, sillä meno on laidasta laitaan ja pellolla uralta toiselle uralle (Okei ehkä vähän liiottelin, mutta idea kuitenkin). 



Sitten satulaongelmiin. Tänään huomasin lenkin jälkeen, että satula oli valahtanut tosi pahasti taaksepäin. Tällä hetkellä käyttämämme satula on Diivalle turhan leveä ja jää edestä vähän ilmaan (tai ei kirjaimellisesti ilmaan, mutta silleen jännästi, en osaa selittää xD).  Satulan valuminen siis johtunee siitä. Satulan etsintä siis edessä. Eli jos joku myy 16,5" mielellään musta estesatula ja leveydestä sen verran että ei mikään leveä. Muuta en osaa oikein sanoa. Mahdollinen tunninpitäjä voisi ehkä vilkaista vähän... 

Petra

6 kommenttia:

  1. tuos ois tuo hööksin vanhan yleissatula jos kelpaa? mikä oli larpallakin käytös.. eiks teil oo se eestä kohottava geeli, käytä sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voidaan myö sitä testata, mut luulen et on liian pitkä. Jos on eestä ilmassa niin pitäis olla takaa kohottava tai niin mulle on opetettu

      Poista
    2. Tuo on 16 tai 16,5 penkil. No se riippuu miten on eestä ilmas, eli tarviiko vaan täytettä(eli ei oo viel hevosel lihasta kunnol) vai onko selän muoto sellanen. Jos johtuu lihaksistosta ja laittaa taakse geelin niin voi ruveta painaa säkään tai lapoihin jos taas selän muodosta johtuva ja geelin laittaa eteen niin painopiste kun satulaan istuu menee liian taakse ja selkä voi alkaa kipeytyä..

      Poista
    3. Juu no se ainakin pituudeltaa käy.

      Poista
  2. Vähän epäsopiva satulakin voi aiheuttaa sitä kiemurtelua ja junnaamista. Nitillä oli kyllä kanssa ihan samaa jumitusta ilmassa aika kauan. Sai patistella etenemään. Sitten kun hoksasi että pitää edetä, niin kaikki on sujunut tosi hyvin! Maastossa kannattaakin käydä rakentamassa juuri sitä eteenpäinpyrkimystä. Kannattaa ottaa liinaan vaikka sivuohjien kanssa ja piiskata ihan kylmästi eteenpäin. Teki mullakin sitä jumitussontaa (testaa sillä) kunnes kunnolla pistin sen eteen ja johan rupes toimimaan! ;) Kerrot vaan siis tositosi selkeästi että etiäpäin neitonen ja vaihtoehtoja ei ole. Sitten kun se tajuaa sen että eteenpäinmeno on tosi jees touhua niin uskon että alkaa vauhti piisata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä aattelinkii et johtuu varmaan satulasta! :) Kiitos neuvoista ja pitää kokeilla! :)

      Poista

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)