maanantai 25. huhtikuuta 2016

Testissä: Rotary kuolain

Diiva vietti viime viikon lomaa. Tänään kuitenkin palailtiin treeniin. Ajattelin ihan turvallisuus syistä ensin juoksuttaa, mutta juoksutin ihan vain pari kierrosta ravia molempiin suuntiin, koska Diiva oli niin laiskan ja rauhallisen oloinen. Alkukäynnit taluttelin ympäri peltoa.

Alkuun ratsastin vielä ihan pitkin ohjin käyntiä, kunnes aloin pikku hiljaa keräämään ohjia käteen pysähtymisten yhteydessä. Sitten otin ihan rennosti ravia hiukan pitemmällä ohjalla, tunnustellen vähän millä fiiliksellä tamma tänään oli. Diiva venytti nyt tosi kivasti eteen heti alkuunsa, mitä se ei oikein kolmipalalla tehnyt. Tämä oli oikein positiivista, sillä se selvästi alkoi tukeutua ohjaan, vaikka kulkikin etupainoisena pää alhaalla.

Neidillä oli vähän eteen liikkuminen hakusessa, välillä yritti pysähdellä. Raipallakin sai reippaasti käskeä, mutta ei se siitä paljoa välittänyt. Äänen huomasin kuitenkin toimivan kaikista parhaiten, vähän murahtaa matalalla äänellä niin neiti on ihan "okei okei, mennään sitten". Sain kuitenkin Diivaa jo vähän pohkeen eteen, kun päästiin ottamaan laukkaa. Tein paljon ympyröitä ja taivutteluja ja lopuksi Diiva oli oikein kiva ratsastaa.

Käytössä oli tälläkertaa siis rotary kuolain, joka on ikään kuin kolmipala, mutta lempeempi hevosen suulle. Se ei pääse nipistämään ja joka suuntaan liikkuvat osat antavat kielelle tilaa liikkua. Tämä ainakin nyt toimi Diivalle todella hyvin, katsotaan miten ensikerralla... :D

www.jyvaseudunnratsukkotarvike.net


Huomenna Diiva viettää vapaata, keskiviikkona ja torstaina maastoillaan. Katsotaan pysyykö polle käsissä maastossa näillä kuolaimilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)