sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Estetunti Levälän tallilla

Pitkästä aikaa, melkein vuoden tauon jälkeen suunnattiin tunnille Levälään, tarkoituksena hypätä. Viimeiset puolivuotta olen panostanut koulupuoleen ja sen aikana hyppäsin kerran pieniä, jonka vuoksi oli aika päästä hyppäämään ihan kunnolla ja treenata soveltuvuuskokeisiin (joista postausta huomenna).

Alkuun käveltiin radan rakennuksen ajan, jonka jälkeen otettiin hetki ravia. Kun ravi oli reipasta ja terävää, alettiin tulemaan ihan vain ravi puomeja. Tämänjalkeen jatkettiin kasikolla ihan ravissa. Sitten nostettiin ihan esteet ja tultiin laukassa samaa. Tehtävä onnistui ihan ok, parikertaa lähestyminen epäonnistui, koska Risto vähän innosti, enkä saanut laukkoja vaihdettua. Paikatkin osui huonosti, koska en nähnyt paikkoja. Asia alkoi kuitenkin korjaantumaan pikkuhiljaa, kun aloin saada vähän otetta hommaan.





Seuraavaksi mentiin rataa, joka oli ihan simppeli. Radassa taisi olla seitsemän estettä. Kaksi ensimmäistä oli oksereita, sitten oli pysty-pysty linja 18m, sitten oli sama okseri kuin ensimmäinen, jonka jälkeen seuraavasta kulmasa yhden askeleen sarja, josta kaarrettiin vielä linjan ensimmäiselle pystylle. Tätä tultiin alkuun ihan 60cm ratana, jota sitten nosteltiin pikkuhiljaa. Esteet tuntuivat kyllä niin pieniltä, koska Ristokin on yli 170cm säkäinen.


Itselläni oli ongelmaa jalkustimien paikallaan pysymisten kanssa, sekä se kun paikka jäi turhan kauas, tuli hypystä pitkä ja ohjet levähtivät käsistä. Tämä asia helpottui kun lyhensin jalustimia reijällä, jolloin sain enemmän tukea jalustimiin. Seuraavan kerran on muistettava laittaa tarpeaksi lyhyet jalustimet, sillä koko paketti kärsii, jos jalustimet eivät pysy paikallaan.


Minun oma ryhti on vähän lysähtynyt. Istuin selkä pyöreällä selällä ja hartiat edellä, joka näyttää aivan kauhealle. Tämä näkyi selvästi myös esteiden päällä ja alas tullessa. Tätä pitää vielä yrittää korjata ennen soveltuvuuskokeita. Sitten istunta alkaa olemaan jo siedettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)