lauantai 28. toukokuuta 2016

Pääsykokeet Harjun opk

Heipä hei! Tämän postauksen kirjoitus taas vähän venähti, mutta parempi nyt eikä milloinkaan. Monille tulevaisuudessa Harjuun hakeville tästä voi olla ehkä "hyötyä". Tietää vähän miten hommat siellä tapahtuu.

Jos jollekkin on jäänyt epäselväksi hain Harjun Oppimiskeskukseen ratastuksenohjaaja linjalle. Periaatteessa sinne haetaan hevostalouden perustutkintoon, josta erikoistutaan sitten hh (hevosenhoitaja)- tai ro(ratsastuksenohjaaja) linjalle. Ensimmäinen vuosi on kuitenkin molemmilla sama, ja sen jälkeen aletaan suuntautumaan sinne omalle puolelleen.

Pääsykokeet alkoivat siis klo 12. Lähdimme aamulla kahdeksalta, jotta kerkeisimme käymä puuilossa ja biltemassa heppaostoksilla. Olimme Harjussa hyvissä ajoin perillä. Kokoonnuimme Nestori hallille, jossa ensin kerrottiin vähän asioita, joita meidän olisi tärkeä tietää. Sen jälkeen alkoivat haastattelut, joissa olin ensimmäinen. Haastattelussa oli Harjun opo Anna Haapio, sekä koulun kuraattori. Molemmat olivat todella mukavia ja haastattelu meni todella hyvin. Tuli pari kysymystä, mitä en todellakaan osannut odottaa, mutta sekvisin niistä omasta mielestäni ihan hyvin.

Seuraavaksi pääsimme maneesin puolelle, jossa ratsastuksenopettaja kyseli hiukan meiltä ratsastustaustaa, kuka opettanut, missä ratsastanut ja onko kilpaillut ja millä tasolla. Sen jälkee oli ryhmätehtävä, jossa pääsimme porukassa rakemtamaan esterataa. Molemmat tytöt joiden kanssa tämän tein olivat todella mukavia!




Seuraavaksi oli ratsastusosio. Sain ratsukseni Pepe nimisen puoliverisen. Ratsastaa hän ei oikein ollut minun makuuni. Todella hidas, kova pohkeelle ja suuhun. En saanut hevoseen sellaista kunnon tatsia (mitenhä lie kirjoitetaankaan :D). Teimme ihan perus juttuja, pysähdyksiä siirtymisiä joka askellajissa yms. Ratsastimme myös esteradan. Ensin tultiin ensimmäinen este parikertaa ja sen jälkeen lisättiin ehkä joka toinen kierros yksi este lisää. Tämä meni ihan ok. Heppa kun ei oikein ollut pohkeen edessä, en saanut ratsastettua sille hyviä paikkoja. Esteet oli ehkä 50cm, vaikka olin valmistautunut hyppäämään 80cm :D

Ratsastajien taso oli mielestäni huono ja itse sisällyn myös niihin huonoihin tämän näytön perusteella. Ainoastaan yhdellä ihmisellä kulki hevonen peräänannossa, mikä tuntui tulevan kyllä hevoselta melkein itseltään. Tulisivat katsomaan vaikka kun ratsastan jollain minun tyylisellä hevosella, niin meno olisi ihan jotain muuta. Mutta taito on sitä, että osataan ratsastaa monenlaisilla hevosilla... Tein nyt kuitenkin sen mitä tämän hevosen kanssa osasin ja pystyin. Toivotaan, että se riittää ja jos ei riitä on vielä toivoa pelissä.


Jos siis en pääse tästä kokeesta läpi, saan kuitenkin kutsun hevosenhoitajalinjalle. Syksyllä voin saada kuitenkin toisen mahdollisuuden kokeilla pääsenkö ro- linjalle, Jos en vielä silloinkaan pääse läpi, suuntaudun hh puolella hevosharrastepalvelujen tuottaja linjalle ja käyn yhden lisävuoden, jotta saan ohjurin paperit käteen. Monta on siis tietä saavuttaa unelma, mutta toivotaan, että se käy helpoimman kautta.

Videota sain itse, mutta sitä en julkaise täällä. Saatte nyt vain pari kuvaa, joissa näkyy kuinka mallikkaasti meni (huomaa sarkasmi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)