lauantai 17. syyskuuta 2016

Soveltuvuuskokeiden uusinta


Olette varmaan huomanneet blogin kauheabn ulkoasun, jotain niin järkyttävää... Hetkeen ei ollut edes banneria, mutta nyt väsäsin jonkinlaisen. Mikään tallennusmuoto ei tunnu olevan hyvä, aina jotain jää kuvasta uupumaan tai sitten blogger ei sitä tue. Jos on siis innokkaita ulkoasun/bannerin tekijöitä laittakaa facebookissa viestiä tai sähköpostia (petsku00@hotmail.fi). Blogin nimikin muuttui pitkän miettimisen jälkeen, sillä entinen nimi ei ollut enään mieleen.

Kuten jo aijemmin olen kertonut kävin toukokuussa Harjun Oppimiskeskuksessa ratsastuksenohjaajan soveltuvuuskokeissa, joista en päässyt läpi. Tämänviikon torstaina oli mahdollisuus se uusia ja tietysti se oli yritettävä uudelleen.

Saimme toivoa ratsuja ja toivoin itselleni Jimmy nimistä isoa puoliveristä. Kaverini meni kyseisellä hevosella pääsykokeet ja tykkäsi siitä, joten suositteli sitä minullekkin. Jimmyllä en ollut aikaisemmin mennyt vielä. Hevonen oli kuitenkin todella mukava ja kiva ratsastaa. Ravi oli todella isoa ja korkeeta, ja kun en ole sellaiseen tottunut, oli siinä vähän vaikeaa olla. Tämän vuoksi hevonen ei ravissa mennyt mitenkään erityisesti, mutta laukka ja käynti sitten onnistui oikein hyvin ainakin omasta mielestäni.

Itseäni jännitti jonkin verran esteosuus, sillä edellisestä hyppy kerrasta oli kertynyt aikaa. Estetehtävät onnistuivat siihen nähden ihan hyvin. Tehtävänä oli tulla ihan vain ravipuomeja kevyessä istunnassa, tässä kiinnitin paljon huomiota, että hevonen liikkuu eteen, itsellä katse ylös ja se pylly ei osu penkkiiin. Tämä onnistui ihan hyvin. Seuraava tehtävä oli tulla pienelle ristikolle ravissa ja nostaa estyeellä oikea laukka. Tämä onnistui ok, kerran hevonen tuli väärällä laukalla alas, mutta en usko, että sen on vaarallista. Tämän jälkeen tultiin pysty-pysty linja, jolle tultiin ensimmäisellä kerralla todella huonoon paikkaan sisään, hyppy lähti kaukaa enkä päässyt hyppyyn mukaan. Toisella kerralla ei ollut ongelmaa.



Laatu 6/5, mutta todistus aineistoa siitä, että hypättiin tälläviikolla :)

Samalta päivältä

Loppuun käytiin opettajien kanssa arviointi keskustelu, jossa kerroin vähän miten minusta sujui. Kerroin minkä takia ensimmäinen suhteutettu linja ei onnistunut ja opettajat tuntuivat arvostajan sitä, että osaa korjata/tietää mikä meni väärin ja osaa sen korjata seuraavalla kerralla. Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen ja meni huomattavasti paremmin mitä viime kerralla.

Nyt vaan peukut pystyyn ja toivotaan, että pääsen opiskelemaan ratsastuksen ohjaajaksi. Tiedon pitäisi tulla nyt ensiviikon perjantaina :)

Osallistukaapas Rosan blogissa olevaan arvontaan, jossa arvotaan hieno Spooksin vyö. Blogissa esiintyy Diivan puolisisko ja blogin kirjoittaja on Diivan kasvattaja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)