maanantai 9. tammikuuta 2017

Muutto uuteen talliin

Hei taas! Joululoma on nyt lusittu läpi ja arki taas alkaa. Lomalla riitti kyllä töitä lähitallilla, että omalla tallilla, eli yhtään päivää ei ollut, ettei tekemistä olisi ollut. Vapaapäiviä kuitenkin yritin pitää itselläni jonkinverran, joten omat hevoset olivat aika kevyellä.

Diivan yskimisten ja kovien pakkasten takia on myös Diiva ollut todella kevyellä. Yskään syötettiin valkosipulia ja inkivääriä, joista tuntui olevan apua. Eilen en kuullut Diivan ykivän kertaakaan, joten toivottavasti tämä on väistymässä pois. Harjuun tullessa huomasin myös monen muun hevosen yskivän, eli en usko, että on mitään vakavaa. Tälläinen kuitenkin aina säikäyttää ja mietityttää missä on vikaa ja miksi, sillä ongelman aiheuttaja halutaan tälläisissä tapauksissa tietysti pois.

Tällä kertaa en tullut yksin Harjuun, vaan Diiva tuli myös mukana ja muutti parinsadanmetrin päähän asuntolastani KR-tallille. Vaikka meille sanottiin, että Harjussa ei tälläisiä sekasikiöitä arvosteta, en ole kenenkään nähnyt katsovan Diivaa pahalla. Samanlainen hevonen se on, kuin muutkin, vaikka ei mikään hieno rotuhevonen ole. Kuulin erään tallilaisen sanovan Diivaa söpöksi poniksi..:D

Diiva lastautui ja kulki kopissa todella hienosti ja tallissa tuntui olevat tyytyväinen. Ainut ongelma mikä itseäni ja varmasti on myös hevosta harmistuttaa, sillä Diiva joutuu tarhaamaan yksin, johon se ei ole tottunut. Se on varsasta asti tarhannut laumassa, joten tämä lienee suuri muutos pienelle neidille. 5vk päästä olisikin jo muutto taas seuraavalle tallille, joka on minun työssäoppimispaikka, jossa sielläkin hyvät puitteet treeniin.




Diiva oli tiputtanut toisen etukenkänsä paripäivää sitten, joka minun oli tarkoitus laittaa kiinni ennen lähtöä. Huomasin Diivan tiputtaneen myös toisen takakengän. Kaviot olivat kuitenkin sen verran lohenneet reunasta, että en uskaltanmut alkaa itse lyömään kenkiä jalkaan, Kengätkin tulivat melkein puolisenttiä kavionraunasta ulos. Diivalla on kuitenkin melko vahvat kaviot, joten päätin jättää sen ilman kenkiä ja odottaa, että saan kunnon kengittäjän kenkäämään. Täällä on kuitenkin hyvät pohjat ja maneesimatkoilla pystyy kulkemaan lumessa, jossa paljas kavio pitää oikein hyvin.

Eilen kävin vähän kävelyttämässä maneesissa ja käytiin tutustumassa rauhassa peileihin ja kaikkiin pelottaviin nurkkiin, jossa on kakkasaavit. Tänään oli tarkoitus jo ehkä kiivetä selkään ja mennä vähän kevyesti jotain. Pikkuhiljaa aletaan palailemaan treeniin ja kun kengät saadaan jalkaan, olisi tarkoitus aloittaa hyppytreenit.

Katsotaan saisinko jonkun kaverin tälläviikolla jo kuvaamaan, niin saataisiin pitkästä aikaa vähän kuva/videomateriaalia tänne :)

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)