maanantai 5. helmikuuta 2018

Ratsastus päiväkirja vk 5

Maanantai 29.1

-Koulussa treenailtiin keskiviikkona olevaan kn näyttöön. Aamupäivällä tunnilla oli Omppu, joka on todella haastava, mutta hieno hevonen! Tehtiin taas vain siirtymisiä ja kulmia, joiden avulla haluttiin saada hevosia paremmin avuille. Loppuun Omppu olikin oikein kiva! Mentiin melkein koko tunti ilman jalustimia.

-Iltapäivällä treenattiin radan pätkiä Jimmyn kanssa ja koko tunti ilman jalustimia. Pikku hiljaa Jimmyn kanssa alkaa hommat sujua ja tänään sain sen jo alkuun paljon paremmaksi ja lyhyemmäksi. Tehtiin paljon ravi - seis - ravi siirtymisiä, joissa Jimmyn lähti helposti peruuttamaan, mutta seisoi paikoillaan kunhan muistin pitää pohkeen lähellä ja hellittää tarpeeksi nopeasti. Tehtiin myös laukka lävistäjä, sekä myös keskiravia. Kokonaisuutena olen kyllä todella tyytyväinen miten tämä tunti meni!

Tiistai 30.1

- Koulussa aamupäivällä hypättiin ja hevosena oli Jare. Alussa verryteltiin kaarevilla urilla kavaleteilla, jotka oli tänään todella haastavia. Pikkuhiljaa lisättiin esteitä mukaan ja lopuksi tultiin jo pientä rataa. Hypyt sujuivat jo paljon paremmin kun Pantsun valmennuksessa, kun muistin olla puristamatta polvella ja vetämättä kädellä. Heti kuitenkin kun esteet nousee 80cm hypyssä puristan polvella kiinni, jolloin taas jalka lähtee liikkumaan taakse. Kokonaisuutena meni hyllä tosi kivasti!

- Iltapäivällä treenattiin Jimmyn kanssa huomiseen näyttöön ja jatkettiin taas ilman jalustimia. Jimmy oli todella kiva ja todella hyvillä mielin huomiseen näyttöön! Pitää vain muistaa pitää hevonen tarpeaksi lyhyenä ja paino takaosalla, jolloin kaikki pitäisi sujua.

Keskiviikko 31.1. 

- Koulussa viime hetken koulutreenit Tb nimisen ponin kanssa. Paljon ihan perusratsastusta, voltteja ja taivutuksia, jotta saadaan hevoset ratsastettua hyvin avuille. Tb oli täysin uusi tuttavuus, mutta todella miellyttämisen haluinen ja mukava hevonen!

- Näyttö ei sujunut ihan kuin piti. Hevonen oli pitkä kun mikä, eikä kulkenut radalla tasapainossa. Itse jännitin näyttötilannetta ja unohdin ratsastaa. Lisäksi ollaan viimeiset kaksiviikkoa melkein menty ilman jalustimia, joten niiden kanssa ratsastaminen tuotti ongelmia ja kaiken lisäksi saapaskin aukesi kesken radan. Tavoitteena olisi nyt päästä starttaamaan koulu ja estekisoissa, jotta kisa/näyttö kokemusta tulisi lisää ja osaisin sitten sielläkin ratsastaa. Numeroksi tuli H2, mutta jos olisi mennyt samalla tavalla kun treeneissä niin numero olisi ollut ehdottomasti K3. Nyt sanottiin palautteessakin, että kaukana K3 ei oltu, jos hevonen olisi vähän ollut lyhyempi ja paremmin avuilla, oltaisii siellä jo oltu.

Torstai 1.2 

- Töissä ratsastin taas useamman hevosen. Titin juokutin alkuun kun ei ole liikkunut pitkään aikaan, jonka jälkeen nousin selkään ja tehtiin paljon temmonmuutoksia. Laukkaa otettiin aina vain pitkillä sivuilla. Titi oli todella hyvä tänään! Ville juoksi alkuun myös liinassa niin kuin aina, jonka jälkeen työstettiin käynti - ravi siirtymisiä. Laukkaa ei otettu ollenkaan, kun Villellä on kesäkengät takasissa. Tuulin kanssa tein paljon temmonmuutpksia, sekä ravi - seis siirtymisiä. Even kanssa työstettiin ravi - seis ja laukka - käynti siirtymisiä, joiden avulla Eve tuli ihan todella hyväksi ratsastaa. Eve on aina alkuun todella jännittynyt ja kiireinen ratsastaa, mutta kun sen saa rauhottumaan ja rentoutumaan on se ihan todella kiva!

Perjantai 2.2 

- Töissä liikkeellä tänään Lalli, joka juoksi alkuun liinassa niin pitkään, että rauhottui ja rentoutui. Ratsastaessa keskityin siihen, että liikkuu hyvin eteen ja on kokoajan pohkeen edessä. Lalli kun helposti jää pohkeen taakse ja ns. paikalleen. Laukkaa otettiin ainoastaan parit hyvät nostot molempiin suuntiin. Lalli oli oikein kiva! Villen kanssa jatkettiin tänäänkin käynti - ravi siirtymisillä ja tänään oli jo hyvin pohkeen edessä. Laukkaa ei otettu ollenkaan. Tuulin kanssa työstin paljon käyntiä, pohkeenäistöjä ja etuosa käännöksiä, tavoitteena saada Tuuli vähän odottamaan ja rentoutumaan. Even kanssa tein paljon avotaivutusta kaikissa askellajeissa, tavoitteena saada pysymään lavat hyvin hallinnassa, jotka varskinkin kaarteissa hyvinkin helposti lähtevät ulos. Avolla sain Even taas ratsastettua hyväksi ja se oli lopuksi jo huomattavasti suorempi! Erkkin kanssa aloiteltiin juoksutuksen opettelua, joka oli alkuun vähän hankalaa, mutta lopuksi Erkki alkoi saada juonesta jo vähän kiinni. Ei tyskennelty pitkään, sillä hevonen jännitti paljon uutta tilannetta- tavoite oli saada hevonen vähän rentoutumaan ja saada aikaan posiviitinen kokemus, jotta jatkossa on helppo jatkaa.

Lauantai 3.2 

- Töissä aloitin taas nuorten juoksutuksilla. Ensin oli taas Erkki, joka meni jo heti alusta asti todella hyvin! Paljon vain käyntiä ja ravia ja paljon kehuja. Tänään jo vähän rennompi ja luottavaisempi. Oikeeseen kierrokseen yrittää välillä kääntyä ympäri portin kohdalla. Toisena juoksutuksena oli Raaf, jota olikin juoksutettu selvästi ennenkin. Tehtiin paljon siirtymisiä, puolikierrrosta käyntiä ja puolikierrosta ravia. Laukkaa ei otettu kun pari nostoa, kun tasapaino ei selvästi siihen vielä riittänyt, vaan aina nousi ristilaukka. Lallin kanssa tein temmonmuutoksia ja kiinnitin erityistä huomiota siihen, että hevonen menee sinne minne haluan. Lalli oli heti alusta asti todella hyvin pohkeen edessä. Titin kanssa ravi - seis ja laukka - käynti siirtymisiä, temmonmuutoksia ja ja avotaivutusten avulla lavat haltuun. Titi oli ihan todella hyvä ratsastaa, en ole koskaan saanut vielä näin hyväksi - kehitystä siis havaittavissa :) Ville juoksi vielä liinassa ja tehtiin ympyrän suurennosta ja pienennöstä.

Sunnuntai 4.2 

- Töissä tein vähän lyhyemmän päivän ja liikkeellä oli Ville ja Raaf juoksutuksen merkeissä. Tein paljon ympyrän pienennöstä ja suurennusta ja siirtymisiä. Even kanssa laukka - käynti siirtymisiä ja väistöjä. Alussa taas kiireinen ja jännittynyt, mutta loppua kohden jännittyi.

Huhhuh, laskin tänään, että tällä viikolla ratsastin 18 hevosta ja juoksutukset siihen päälle.
 Eivät voi kyllä enää koulussa valittaa, että tarpeeksi ei pääse ratsastamaan 
ja treenaamaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon että kommenttien sisältö pysyisi postiivisena, eikä niiden olisi tarkitus loukata ketään. Loukkaavat tai muuten ärsyttävät kommentit poistetaan!

Kiitos kommentistasi! :)